Đogaš nakon poraza: Čestitam Puljku na pobjedi. Nadam se da će stanje nakon izbora ići nabolje

Vojko Bašić/Cropix

Nestranački kandidat HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš obratio se nakon objave prvih nepotpunih i neslužbenih rezultata izbora za splitskog gradonačelnika.

Splićanke i Splićani danas su odlučivali kome će dati povjerenje za vođenje Splita – Ivici Puljku iz stranke Centar ili nestranačkom kandidatu HDZ-a i HSS-a Zoranu Đogašu.

“Čestitam Puljku na pobjedi. Neki su neizlaskom pokazali svoj stav i to je jasna i glasna poruka te je moramo prihvatiti. Poštujem i jedne i druge glasače”, kazao je Đogaš nakon DIP-ove objave prvih privremenih rezultata izbora. Posebno se zahvalio Zrinki i Tomi. “Srcem i dušom smo krenuli u ovu utakmicu i odigrali ju fer do kraja. Kampanja je bila bez mržnje i uvreda. Nadam se da će stanje nakon izbora ići nabolje”, dodao je Đogaš.

Istaknuo je i svoju obitelj te rekao da je tih tri mjeseca bilo “za mali roman”. “Prespavat ćemo ili otići na Ultru. Rezultat smo mogli očekivati nakon prvog kruga. Priznajem da nije veliko iznenađenje, ali razočaranje postoji. Očekivao sam i da će kampanja biti drukčija – možda smo više mogli govoriti o sadržaju”, rekao je Đogaš te rekao da nije razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem.



Što se Gradskog vijeća tiče, Đogaš nije htio reći hoće li on biti tamo. “Sutra je ponedjeljak, jel? Idemo na Medicinski fakultet. Ja vam vodim četiri doktorata, imam 20 mentorstva”, pohvalio se Đogaš.

Vice Mihanović se kasnije obratio i također čestitao protivniku. “U godinu dana dva izbora – to je sigurno zahtjevno za sve pa i za HDZ. Prespavat ćemo, ozbiljna smo i velika stranka”, kazao je Mihanović.

“Problem je u maloj izlaznosti, događaju se usred ljeta. Nismo se uspjeli na neki način nametnuti i motivirati birače”, smatra Mihanović koji je istaknuo da je “Zoran napravio dobar posao”.

DIP je objavio prve privremene rezultate izbora. Puljak je osvojio 14.554 glasova Splićana, a za Đogaša je glasovalo 5872 birača. Na birališta je do 19 sati izašlo 28,81 posto birača. Obrađeno je 89 od ukupno 163 biračkih mjesta.

Do 16:30 izašlo je 20,52 posto, odnosno 25.524 ljudi, objavio je DIP, prenosi Direktno.

 

Komentari