Domovinski pokret: Ovaj sramotni Đakićev istup rezultat tek osobne potrebe za dodvoravanjem partijskom vrhu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Josip Đakić kritike Zakona o civilnim stradalnicima od strane Stipe Mlinarića Ćipe nazvao ‘obmanjivanjem javnosti’, te spomenuo da isto tako može optužiti Milinarića može optužiti za “prokazivanje kolega u logoru”, Domovinski pokret oštro se oglasio preko Facebooka.

Podsjetimo HDZ-ov zastupnik Josip Đakić u Saboru je izjavio:

“Jednako tako, mogao bih i ja – budući da kod nas sumnja na izdaju hrvatskih interesa – reći da je (Ćipe) u logoru prokazivao svoje kolege. To bi jednako tako moglo biti. Zastrašujuće i istinito da je izašlo iz mojih usta, ali – eto – mogu i ja jednako tako reći da sumnjam u vas”.



Takva izjava izazavala je vatrenu raspravu u Saboru, a izjavu je oštro osudio Domovinski pokret preko Facebooka.

Smatraju kako je tom izjavom Đakić prešao svaku granicu te traže javnu isprike HDZ-a svome zastupniku Stipi Mlinariću Ćipi.

Naglašavaju kako je Ćipe u srbijanskim logorima proveo 279 dana gdje je mučen i maltretiran na najsvirepije moguće načine, a kada je pušten na slobodu imao je svega 54 kilograma.

“Domovinskom pokretu ne pada na pamet prigovoriti Josipu Đakiću bilo što vezano uz sudjelovanje u Domovinskom ratu i drago nam je što je imao tu sreću da ni jednu minutu nije proveo u srbijanskom koncentracijskom logoru” napisali su.

Smatraju kako je ovaj “sramotni istup rezultat tek osobne potrebe za dodvoravanjem partijskom vrhu” te drže kako HDZ-u neće biti nikakav problem javno se ispričati gospodinu Stipi Mlinariću za jednu od najgroznijih uvreda izrečenih u povijesti Hrvatskog sabora.

Osudu pročitajte u cijelosti na Facebooku:

 

Komentari