Domovinski pokret podržao prosvjed poljoprivrednika: ‘Jako selo je temelj svake jake države’

Vlado Kos/ CROPIX

Domovinski pokret podržao je u ponedjeljak prosvjed hrvatskih i europskih poljoprivrednika, istaknuvši pritom da Europska unija želi provesti energetsku tranziciju preko noći, što rezultira “nerealno postavljenim ciljevima i suludim agendama”.

“Nemoguće je preko noći odustati od svih fosilnih goriva. Nerealno postavljeni rokovi tranzicije mogu dovesti do osiromašenja mnogih zemalja. Ni bogata Njemačka, zbog svoje automobilske industrije, ne može preko noći provesti tranziciju ako ne želi doživjeti ekonomski kolaps”, naveo je u priopćenju Domovinski pokret, nakon prosvjeda hrvatskih poljoprivrednika u Đakovu koji se održao u znak solidarnosti prema poljoprivrednicima u drugim zemljama članicama EU.

“Kao što su se pod plaštem zaštite zdravlja u vremenu korona-krize uvodila radikalna ograničenja ljudskih prava i sloboda, tako sada zeleni radikali, pod krinkom zaštite klime i okoliša, žele nametati potpuno nerazumne i sulude agende koje teško u konačnici ciljaju prema zaštiti okoliša. One idu do te mjere da je u nekim gradovima Nizozemske zabranjeno oglašavanje mesa i mliječnih proizvoda jer je njihova proizvodnja povezana s prevelikom emisijom štetnih plinova”, poručili su iz Domovinskog pokreta.

DP se protivi sklapanju sporazuma između EU i četiri zemlje Južne Amerike

Iza 80 posto problema poljoprivrednih proizvođača stoji Bruxelles i njegova preglomazna birokracija, smatra DP, koja želi preko noći provesti energetsku tranziciju u prometu i gospodarstvu, umjesto da njoj teži postupno. Osim toga, DP se protivi sklapanju sporazuma između EU i četiri zemlje Južne Amerike jer tvrde da se iza njega kriju korporativni interesi.



”Taj bi se sporazum nepovoljno odrazio na cijenu poljoprivrednih proizvoda i nanio težak udar europskim, pa tako i hrvatskim poljoprivrednicima. Otvorio bi prostor daljnjem uvozu smeća od hrane na stolove nas i naše djece”, naveli su.

Foto: Damjan Tadić/Cropix

Domovinski pokret zalaže se za samodostatnost u poljoprivrednoj i stočarskoj proizvodnji te vođenje razboritih zelenih politika.

“Jako selo je temelj svake jake države. Bez sela nema hrane, a posebno ne zdrave hrane koju našoj djeci žele uskratiti globalisti. I zato još jednom puna potpora otporu hrvatskih poljoprivrednika”, kazali su i Domovinskom pokretu.

Možemo! kritizirao poljoprivrednu politiku: ‘Vlada štiti uvoznike i preprodavače’

Komentari