Domovinski pokret zgrožen: Nevjerojatno je da sin ratnog zločinca postane vlasnik velikih domaćih medija

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

“Nevjerojatno je da sin ratnog zločinca, jednog od predvodnika oružane agresije na neku zemlju, u toj istoj zemlji 30-ak godina poslije postane vlasnik velikih medija”, poručuje Domovinski pokret nakon što je u javnom prostoru odjeknula vijest kako je sin Milana Martića direktor tvrtke koja je u vlasništvu N1 i Nove TV. Milan Martić, srpski je ratni zločinac, nekadašnji ministar unutarnjih poslova i 3. predsjednik nepriznate tzv. Republike Srpske Krajine

“Ne samo da se novcem hrvatskih poreznih obveznika, a uz suglasnost hrvatsko-srpske koalicije, tiskaju velikosrpski pamfleti koji izjednačavaju Franju Tuđmana i Milana Martića, nego smo sada doznali da je sin ovoga ratnog zločinca na vrlo istaknutoj funkciji. Martić je, kao rukovoditelj odjela za zaštitu intelektualnih prava, sudjelovao i na prošlogodišnjem Weekend media festivalu u Rovinju na panelu o kibernetičkoj sigurnosti”, napisali su na Facebooku.

 

Napali su hrvatske medije. “Tamo gdje je osuđeni ratni zločinac Milan Martić stao s kazetnim bombama s kojima je razarao Zagreb, njegov sin nastavlja s medijima koji su danas jedan od najdjelotvornijih instrumenata hibridnog ratovanja. Objave Duška Martića na društvenim mrežama, bilo da govorimo o komentiranju akcije ‘Oluja’ ili o veličanju njegova oca, osuđenoga ratnog zločinca, jasno ukazuju na to da i on stoji na velikosrpskim pozicijama”, napisali su.



Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi i tekst

Tko sve ulazi u Hrvatsku?

Domovinski pokret oštro je osudio politike koje dopuštaju da se na jednoj od ključnih funkcija u medijima u Hrvatskoj nalazi sin ratnoga zločinca koji i sam iskazuje velikosrpske stavove. “Nije istina da kapital ne poznaje granice i nacije. Mediji u Hrvatskoj koji su u vlasništvu srpskog kapitala nerijetko iznose optužbe protiv Republike Hrvatske koje potpuno korespondiraju s onima koje proizlaze iz srbijanske medijske močvare”, dodali su.

Tvrde kako nema razlike između napisa koji se objavljuju o Vukovaru u Beogradu i Zagrebu. “Sada vidimo i zašto. Ijedni i drugi mediji imaju istoga gazdu”, pišu. Domovinski pokret upitao je, s obzirom na to da je mlađi Martić prošle godine bio u Rovinju, znaju li hrvatske sigurnosne službe tko sve ulazi u Republiku Hrvatsku? “Očita je činjenica da je Hrvatska posljednjih godina objekt informacijsko-propagandnog rata Republike Srbije koji se većim dijelom vodi putem medija”, kazali su.

Postavili su i pitanje ne sudjeluju li u tome ratu i mediji u Hrvatskoj u kojima je na istaknutoj funkciji Duško Martić, sin ratnog zločinca i bivšega predsjednika tzv. SAO Krajine? Zahtjevaju očitovanje nadležnih institucija i vladajućih političkih struktura. Ako se vladajući HDZ ne očituje o ovome sigurnosnom riziku, bit će jasno da je i Martićevo imenovanje na visoku funkciju, u firmi koja kontrolira velik dio hrvatskoga medijskog portfelja, jedan od plodova koalicije s Miloradom Pupovcem.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Oglasio se Mlinarić

Za kraj dodaju kako su sada “sve maske pale”. Tvrde kako je sada jasno zašto Domovinski pokret ima najmanje poziva na televizije. “Stranka smo koja najviše ukazuje na probleme vezane uz ratne zločine i neumrle velikosrpske aspiracije. Simptomatično je i to da neke druge oporbene stranke jako dobro kotiraju na tim televizijama”, kažu.

Dodaju da ako danas prolazi Martić onda u Hrvatskoj mogu dobiti neku funkciju i sinovi Željka Ražnatovića Arkana ili Vojislava Šešelja. “Političko beščašće hrvatsko-srpske koalicije čini se da ne poznaje granice. I baš zato u inat ovakvim politikama: Ustani i ostani”, zaključili su iz Domovinskog pokreta.

U komentarima se oglasio i saborski zastupnik Stipo Mlinarić. “Političko beščašće hrvatsko-srpske koalicije čini se da ne poznaje granice. I baš zato u inat ovakvim politikama: Ustani i ostani”, napisao je kratko. Njegov komentar skupio je veliki broj lajkova, ali i odgovora građana koji podržavaju stav njega i njegove političke opcije.

Mostovac najavio razotkrivanje nove afere: Objavit će podatke o korupciji koji vode sve do HDZ-ovog ministra

Komentari