Donald Trump se danas treba očitovati na optužbe o pokušaju rušenja demokracije

Foto: Twitter

Bivši američki predsjednik Donald Trump danas bi se u 16 sati poslijepodne po lokalnom trebao pojaviti pred saveznim sudom u Washingtonu. Očekuje se da u DC doputuje privatnim zrakoplovom iz svog golf kluba u Bedminsteru u New Jerseyu.

Čeka ga slična procedura kao i prije šest tjedana na Floridi gdje je optužen za zadržavanje povjerljivih dokumenata nakon završetka mandata.

U zgradu suda dopratit će ga predsjedničko osiguranje. Potom će nakratko biti uhićen. Odgovorit će na proceduralna pitanja, dati otisak prstiju pomoću uređaja za elektroničko skeniranje. Ni ovaj put neće biti uzeta njegova fotografija za vrijeme privođenja.

Očekuje se da tužiteljstvo obrazloži točke optužnice koje bivšeg predsjednika terete za zavjeru kojom je nakon izbornog poraza, s ambicijom da ostane na vlasti, pokušao potkopati legitimne izborne rezultate. Donald Trump će se izjasniti o krivnji, a sud odrediti uvjete jamčevine.



Usprkos svim pravnim problemima, više od 50 posto republikanskih birača želi da upravo on bude predsjednički kandidat stranke. Optužnice ga ne diskvalificiraju u utrci za Bijelu kuću 2024.

Komentari