Donald Trump tvrdi da će biti uhićen u utorak, evo i zašto

Foto: Guliver Image

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da očekuje da će biti uhićen u utorak zbog “tihog novca” koji je navodno isplaćen porno zvijezdi prije izbora 2016. godine, pozivajući svoje pristalice na prosvjed, prenosi France24.

Pozivajući se na “curenje informacija” iz ureda okružnog tužitelja Manhattana, Trump je u subotu ujutro na svojoj platformi Truth Social napisao: “Vodeći republikanski kandidat i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država bit će uhićen u utorak idućega tjedna. Prosvjedujte, uzmite našu naciju nazad!”.

Istraga je usmjerena na 130.000 dolara plaćenih tjednima prije izbora 2016. kako bi se spriječila Stormy Daniels, čije je pravo ime Stephanie Clifford, da javno objavi aferu za koju kaže da je imala s Trumpom godinama ranije.

Tužitelji vagaju hoće li optužit Trumpa u tom slučaju, a postoje spekulacije da je moguće podizanje optužnice.Ako bi okružni tužitelj Manhattana optužio Trumpa, 76-godišnjak bi postao prvi bivši predsjednik optužen za zločin. To bi također promijenilo njegovu namjeru da dobije republikansku nominaciju na predsjedničkim izborima 2024. godine.

 

Komentari