Donosimo: Ništa od neradnog dana u Hercegovini za parlamentarne izbore!

Foto: X

Prije nešto manje od mjesec dana u Lisinskom u Zagrebu održan je Sabor HDZ-a. Na njemu je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Tijekom svog govora rekao je kako će izbori u Hrvatskoj biti neradni dan i u BiH. To će biti svetkovina, kazao je, između ostalog, Dragan Čović.

Izbori za za zastupnike u Hrvatski sabor održat će se 17. travnja u Republici Hrvatskoj, a Hrvati izvan RH, pa tako i oni u BiH, bit će u prilici glasovati 16. i 17. travnja.

Kada je u pitanju zapadna Hercegovina odnosno Županija Zapadnohercegovačka, neradnog dana neće biti. Tako je, doznajemo, svojim bliskim suradnicima rekao predsjednik vlade ove županije Predrag Čović.



Foto: Vlada RH

Županija odlučuje o neradnom danu

Što se tiče BiH, odluku o neradnim danima donosi pojedina županija, odnosno kanton. Otvoreno nije uspio iz neovisnih izvora provjeriti kakva će situacija biti u drugim županijama s (relativnom) hrvatskom većinom. Hoće li biti neradnog dana u Hercegovačkoneretvanskoj, Hercegbosanskoj, Posavskoj i Srednjobosanskoj – ostaje za vidjeti.

Hrvati u BiH na ovim izborima svoje pravo mogu ostvariti birajući jednu od listi za XI. Izbornu jedinicu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Mostaru, Livnu, Vitezu i Odžaku.

U četvrtak, 11. travnja, bit će održana sjednica Vlade ŽZH pa postoji mogućnost i da predsjednik te vlade donese drugačiju odluku.

Butković prozvao Milanovića: ‘Ti si pročitana knjiga, ostavka ti neće ništa donijeti’

Komentari