DORH uskoro diže optužnicu protiv Vlade Bagarića: Sporno je nezakonito zapošljavanje

Božo Radić/Cropix

Protiv Vlade Bagarića, direktora strateške državne tvrtke Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici sljedeći bi mjesec trebalo dignuti optužnicu zbog dva nezakonita zapošljavanja.

Ona uključuje i zapošljavanje sina glavnog državnog revizora i još jedne osobe. Nije isključeno da bi nakon toga mogli ići s istragama još zapošljavanja jer su već ispitivali zapošljavanje još osmero ljudi, a protiv Bagarića su kontrolori leta u studenom podnijeli i novu, opširnu kaznenu prijavu. I u toj prijavi navode niz dodatnih imena, javlja 24 sata.

Posljednje zapošljavanje, suprugu šefa velikogoričke policije, izabrao je bez razgovora među četiri kandidata u roku kraćem od sat vremena. Kada je netko jednom zaposlen, ovlast direktora društva je da ga premješta gdje želi bez daljnjih natječaja. Kako tvrde tužitelji, tako je, među ostalim, dva puta promaknuo sina glavnog državnog revizora Franju Klešića na radna mjesta za koja nije imao potrebne godine iskustva propisane sistematizacijom.

Iz 24sata su imali uvid i u kaznenu prijavu i u detaljno obrazložena dodatna sporna zapošljavanja, ali kako zasad ti slučajevi nisu inkriminirani, nećemo objaviti imena. Među njima je i sin jednog od šefova Sigurnosno-obavještajne agencije, koji ranije nije prošao testiranja.



Zatim, bivši visokorangirani djelatnik Vojno-sigurnosne agencije, a radno mjesto na koje je zaposlen je uveo Bagarić i jedino za to radno mjesto se tražilo deset godina iskustva u VSOA-i.

 

Komentari