Doznaje se tko će iz SDP-a voditi pregovarački tim ‘Suradnja s Možemo je neupitna’

Sabina Glasovac Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac komentirala je rezultate lokalnih izbora.

Na pitanje što je ostalo od SDP-a nakon lokalnih izbora rekla je da je ostalo veliko povjerenje biračica i birača u socijaldemokraciju u Hrvatskoj. “U više od 30 jedinica odnijeli smo pobjedu, ali to su mahom sredine u kojima smo dosad obnašali vlast”.

Dodala je da je teže osvojiti drugi mandat, nego prvi, ali da su to SDP-ovci uspjeli, i to premoćno.

“Što se tiče rezultata, mi smo tu u istoj poziciji kao prije četiri godine, time ne možemo biti zadovoljni, ali time ćemo se baviti u narednom periodu. Na sjednici Predsjedništva SDP-a dosta smo razgovarali o svim dijelovima Hrvatske, više smo se zadržali na nekima, radili smo i analizu i smjernice za to kako dalje”.



Cilj na izborima

Cilj stranke na izborima bio je osvojiti sve jedinice u kojima su i dosad bili na vlasti, istaknula je.

“Nismo mi sretni, mnogi su SDP-u predviđali potop, smrt, međutim, mi smo cijelo vrijeme govorili da je nama cilj da zadržimo povjerenje biračica i birača ondje gdje smo preuzeli odgovornost za određene sredine i da pokušamo dobiti povjerenje ondje gdje ga nemamo. Ne proglašavamo kolosalne pobjede, a onda drugi dan nam popusti izolacija na živcima i budemo vrlo nervozni pa ta kolosalna pobjeda na kraju bude Pirova pobjeda”.

Grbin i Račan vode pregovore s Možemo

Komentirala je i rezultat izbora u Zagrebu. “Nama je jedan od ciljeva bio da se promijeni model upravljanja u Zagrebu, željeli smo biti predvodnici tih promjena, nismo uspjeli, ali smo rekli da ćemo biti zadovoljni i ako budemo mogli sudjelovati u tim promjenama i dati svoj doprinos”.

Otkrila je da je stranka imenovala Peđu Grbina i Ivana Račana kao ljude koji će voditi pregovarački tim s Možemo! oko Zagreba.

“Na našem pregovaračkom timu je da vide u kojem će pravcu ići ta suradnja, koja je neupitna. Idemo prvo na sadržaj, a onda i na formu”, rekla je.

Nije htjela otkrivati detalje zahtjeva SDP-a prema Možemo!, kazavši da bi to bilo nekorektno prema partneru s kojim pregovaraju.

“Mi imamo svoje prioritete, iznimno nam je bitno da se oni ostvare u četiri godine u Zagrebu i vjerujemo da ćemo to i ostvariti”.

Komentari