Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište na samom ulazu u Predsjedničke dvore

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na Pantovčaku se ponovno aktiviralo klizište, a Ured predsjednika RH o svemu je obavijestio nadležne gradske službe, javlja Dnevnik.hr.

Obavljeni su prvi stručni izvidi te se očekuje skori početak radova na sanaciji klizišta, poručuju iz Ureda.

‘Grad Zagreb je u suradnji s Uredom predsjednika RH izradio projektnu dokumentaciju za hitnu sanaciju potpornog zida, odnosno klizišta na samom ulazu u Predsjedničke dvore. S hitnim radovima će se krenuti u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine.

Foto: Damir Krajac/Cropix

U tijeku je provođenje istražnih radova

Za sanaciju klizišta unutar ograde u tijeku je provođenje istražnih radova kako bi se definirala veličina zahvata i izrada projekta hitne sanacije novonastalog klizišta, poručili su iz Grada.



Ujedno dodaju i da će se u međuvremenu na pukotini postaviti zaštitni najlon kako ne bi došlo do daljnjeg prodiranja vode s površine.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ovo nije prvi put

Podsjetimo, o klizištu na Pantovčaku pisalo se i 2020. godine, prije nego što je tada novoizabrani predsjednik Zoran Milanović uopće stigao na svoje radno mjesto. Tadašnji prvi čovjek Zagreba za krizne situacije nije želio prognozirati može li se vila urušiti, ali rekao je da je sanacija potrebna.

“Trebala se brinuti sadašnja predsjednica i budući predsjednik. Neka se pobrinu oni koji se tamo nalaze. Oni imaju ovlasti. Prema tome mogu se pobrinuti o situaciji tamo gdje imaju namjeru stanovati”, rekao je kratko 2020. Pavle Kalinić.

Milanović imenovao general-pukovnika Tihomira Kundida na dužnost načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH

Komentari