Drama u Splitu: Stigle anonimne dojave o bombama na više lokacija, policija na nogama

Ilustracija: PU istarska

U ponedjeljak ujutro splitska policija je objavila da je zaprimila elektroničku poštu koja je sadržavala anonimnu dojavu o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

“Na sve lokacije upućeni su policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i poduzet će sve mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana”, priopćila je policija

Kako javlja Dalmatinski portal policija je je javljeno da su postavljene eksplozivne naprave u gradskoj upravi, jednom trgovačkom centru, spomeniku i crkvi.

“Shvatili smo ozbiljno upozorenja i krenuli smo u provjeru”, kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave.



Tko stoji iza dojave
Dalmatinski portal ističe da ju Banovini nije bilo potrebe za evakuiranjem jer je radno vrijeme od sedam sati pa su samo djelatnici upozoreni da ne dolaze.

U međuvremenu, otkriveno je tko stoji iza ovih dojava.

Na adrese MUP-a stigla je poruka u kojoj piše kako su bombe postavljene na nekoliko lokacija u Splitu i da će biti detonirane u 11 sati, a autor prijeteće emaila koji potpisao se s ‘Treća Generacija Crvenih Brigada’.

 

 

U poruci koju je dobila i policija piše kako su dvije bombe postavljene u Crkvi svetog Franje, jedna kod spomenika HOS-a, šest u trgovačkom centru i dvije na splitskoj Banovini.

 

Komentari