Drama u Srbiji: U vrtiću se urušio dio stropa, ozlijeđeno šestero djece

Foto: Instagram

U vrtiću “Neven” u Inđiji u Srbiji jutros se srušio strop uslijed čega je povrijeđeno šestero djece.

Prema podacima iz Hitne pomoći riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama, prenosi portal 192.rs. Na fotografijama se vidi da je poveći dio stropa pao na nekoliko kreveta.

Općina Inđija je na službenim stranicama na društvenim mrežama objavila da se u vrtiću “Neven“ u Inđiji, koji je u okviru Predškolske ustanove “Boško Buha“, urušio strop u prostoriji u kojoj je smještena grupa djece uzrasta za jaslice.

Nadležni iz vrtića odmah su reagirali, a intervenirala je i Služba inđijske Hitne pomoći, navode.



Sva djeca, njih šestero, su dobro i stabilnog su zdravstvenog stanja, naglašavaju. Predsjednik opštine Inđija Vladimir Gak, dodali su, izašao je na mjesto događaja.

Napominju da objekt u kome su boravila djeca nije bio oštećen, niti je bilo naznaka obrušavanja stropa.

Tko je odgovoran?
Miodrag Blečić, novinar InMedia, kaže za N1 Srbija da se strop obrušio u trenutku kada su djeca otišla na spavanje, kao i da je policija izvršila uviđaj.

“Djeca su odvedena u Novi Sad, nisu teže ozlijeđena, a što se tiče vrtića, objekt je građen 80-ih godina, predsjednik općine Inđija Vladimir Gak kaže da ništa nije ukazivalo da će doći do ove nesreće“, rekao je Blečić.

Uzrok nesreće još nije poznat.

“Ne znam koliko je bilo djece u tom trenutku. Ni nadležni nemaju informacije što se zapravo dogodilo. Uviđaj će pokazati zbog čega se strop urušio, a rok za to nije postavljen. Nadležni ne daju sami sebi nikakve rokove. Pokušat ćemo da dođemo i do informacija hoće li netko preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo“, izjavio je novinar InMedia.

 

Komentari