Drele: Gdje je SDSS kad Katarina Peović naziva prvog hrvatskog predsjednika ratnim zločincem?!

screenshot

Za vrijeme nastavka 3. sjednice sabora zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar Drele reagirao je na izjavu Katarine Peović da je Franjo Tuđman ratni zločinac. Zastupnik je zatražio stanku obrazlažući ju time da koalicijski partner HDZ-a SDSS u prozivanju Franje Tuđmana ratnim zločincem ne vidi ništa upitno.

“Ispričavam se ministru Banožiću koji umjesto da osniva Sveučilište mora slušati ovakve rasprave. Stat ćemo i konzultirat se. Jedino mi je žao što ne mogu zatražiti zahtjev za stanku vašeg koalicijskog partnera SDSS-a koja očigledno u prozivanju Franju Tuđmana ratnim zločincem ne vidi apsolutno ništa upitno i žao mi je što ovdje nismo čuli njihov glas”, rekao je

Podsjetimo, U Saboru se danas nastavila 3. sjednica, a zastupnici raspravljaju o Prijedlogu zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti kojim bi se stvorio okvir za osnivanje sveučilišta kao visokoobrazovne i znanstveno-istraživačke ustanove za obrambeni i sustav domovinske sigurnosti.

Raspravu oko Sveučilišta zakuhala je čelnica Radničke fronte Katarina Peović koja je pitala treba li nam novo Sveučilište i ne bismo li 25 godina nakon rata trebali raditi na demilitarizaciji.



”Je li prikladno ime Franje Tuđmana prigodno s obzirom da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu?”, upitala je Peović.

Dretar: SDDS u prozivanju Tuđmana zločincem ne vidi ništa upitno

Gdje je SDSS kad Katarina Peović naziva prvog hrvatskog predsjednika ratnim zločincem?!Obrazlažući zahtjev za stankom saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dreter Drele primijetio je da koalicijski partner HDZ-a SDSS u prozivanju Franje Tuđmana ratnim zločincem ne vidi ništa upitno.

Gepostet von Domovinski pokret am Donnerstag, 24. September 2020

 

 

Komentari