Dretar udario po Filipoviću: Dok sam ja bio u vojsci, on je studirao kako krasti Hrvatsku

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar danas je odbacio optužbe iz Mosta da je njegova stranka povezana s PPD-om te ustvrdio da je Most blisko surađivao s kabinetom ministra gospodarstva Davora Filipovića u razotkrivanju plinske afere.

Tijekom sedmosatne tematske sjednice Odbora za gospodarstvo o plinskoj aferi u četvrtak Nino Raspudić i Nikola Grmoja iz Mosta cijelo vrijeme su sjedili pored Marine Pavić, zaposlenice u kabinetu ministra Filipovića i s njom razmjenjivali dokumente, kazao je Dretar, pokazujući fotografiju sa sjednice.

“Dok sam bio član Hrvatske vojske, ministar Filipović studirao je kako krasti Hrvatsku”
“Ministarstvo gospodarstva u svakom slučaju blisko surađuje s Mostom, očigledno zbog nekih trenutnih ili budućih političkih interesa”, ocijenio je Dretar na konferenciji za novinare u saboru, upitan je li ministarstvo Mostov izvor o plinskoj aferi.

Nazvavši sve “dvorskim spletkama” podsjetio je kako je DP tražio da se zbog plinske afere osim odgovornosti HEP-a traži i odgovornost premijera te ministra gospodarstva a da je Most, kako tvrdi, tražio da se Filipovića “skloni iz fokusa odgovornosti”.



“Dok sam bio član Hrvatske vojske, ministar Filipović studirao je kako krasti Hrvatsku, dok sam vozio humanitarnu pomoć za Ukrajinu, Filipović je počeo aktivno krasti Hrvatsku, toliko o nečijoj vjerodostojnosti”, rekao je Dretar o ministru Filipoviću. Također se ispričao javnosti zbog psovke upućene ministru tijekom tematske sjednice Odbora.

“DP nema nikakve veze s PPD-om”
Osim toga, Dretar je naglasio da DP nema nikakvih veza s PPD-om, poručivši da će se svim snagama uključiti u istraživanje navodne povezanosti. “Čvrsto i odgovorno tvrdim svojom dušom i imovinom da tu nikakve veze nema”, kazao je.

Pojasnio je i da je tijekom glasovanja, kada je oporba napustila sabornicu, unutra ostao član DP-a Stipo Mlinarić samo zato da bi prilikom glasovanja o zakonu o braniteljima upozorio na još jedan suicid branitelja.

Daniel Spajić(DP) dodao je da ih je Most prevario i kod izbora člana Državnog izbornog povjerenstva (DIP) “lažno” tvrdeći da su Raspudić i Miro Bulj članovi Mosta.

Komentari