Državljanin BIH u Dalmaciji psovao hrvatsku mater, evo što ga dovelo do ruba: “Zaklat ću vas, srušit fasadu…”

Ilustracija: Pixabay

Općinski sud u Zadru kaznio je državljanina BiH, stranca na privremenom radu, sa 79,64 eura jer je 18. lipnja ove godine na trgu Kardinala Stepinca u Novalji narušavao javni red i mir.

Kako je navedeno u presudi, tog je dana prišao muškarcima s kojima se ranije posvađao i vikao im: “Zaklat ću vas, srušit fasadu, j**** ti hrvatsku mater”, nakon čega je skinuo majicu, srušio kamene cvjetnjake na trgu i razbacao cvijeće te ušao u kuću, razbacao stvari i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Foto: Robert Fajt / CROPIX/Ilustracija

Sve je priznao: Nisu mi platili, osjećao sam se izigrano
On je na ročištu, održanom dan kasnije, priznao krivnju i objasnio kako je došlo do navedenog događaja. Rekao je da je za te muškarce stavljao fasadu na kući te da mu nisu platili 20 dana rada. Naveo je da se našao u situaciji da nije imao niti za jesti, tražio je da mu plate, no rekli su mu da nemaju novaca, čak ni za putne troškove.

“U to vrijeme sam sjedio na klupi na trgu i nisam bio agresivan, a onda mi je jedan od njih bez ikakvog razloga opalio šamar i to me revoltiralo. Točno je da sam počeo vikati “zaklat ću vas, srušiti fasadu” te sam rekao muškarcu “j**** ti hrvatsku mater”, a on je meni prije toga rekao da mi j*** mater balijsku”, kazao je okrivljeni muškarac, priznavši da je potom skinuo majicu i srušio dva cvjetnjaka na trgu.



U svojoj obrani je zaključio da se osjećao izigranim jer je radio bez da su mu platili. Okrivljeni državljanin BiH do sad nije bio osuđivan, što mu je uzeto kao olakotna okolnost, piše Zadarski.hr.

Komentari