Državni tajnik: Naši ugostitelji ostaju još s nama koliko god to bilo moguće i nastavljamo hraniti stanovništvo

Tonći Glavina/Marko Dimic/PIXSELL

Situaciju u Petrinji dodatno otežavaju vremenske prilike. Cijeli dan pada snijeg, sve je hladnije te se postavlja pitanje ima li rješenja za sve koji još nemaju adekvatan smještaj?

Na ta pitanja ogovorio je gost RTL-a Danas Tonči Glavina, član Stožera i državni tajnik ministarstva turizma.

“Unatoč snijegu i vremenskim neprilikama većina naših operativnih snaga je i ovom trenutku na terenu i tako će biti u periodu ispred nas. S današnjim danom 299 mobilnih privremenih stambenih jedinica je instalirano i to je onaj dio koji je išao kroz organizirani sustav Civilne zaštite i otprilike još toliko dovedeno je kao rezultat privatnih donacija, prijatelja, rodbine i tako dalje. Nitko nije na hladnom, i to je najbitnije”, poručio je Glavina i dodao:

“Očekujemo u tjednu ispred nas…Vlada je naručila 600 privremenih stambenih jedinica, a 150 će ići od našeg turističkog sektora koji se usitinu iskazao veliko srce u ovom periodu. Ukoliko iskaže jedinica lokalne samouprave dodatne potrebe, jako ćemo brzo reagirati. Svi će biti zbrinuti”.



Od sutra država polako preuzima odgovornost prehrane za unesrećene građane.

“Sutra kreće nadograđeni sustav prehrane. Naši ugostitelji i obrtnici napravili su sjajan posao i to je uistinu ponos Hrvatske te su iskazali želju da ostanu s nama i dalje, kao i mi. Sada ćemo nadopunjavati potrebe koje se javljaju. Od jedinica lokalnih samouprava tražili smo da nam na dnevnoj bazi dostavljaju potrebe i lokacije za dostavu hrane, koje će biti toliko god treba. Naši ugostitelji ostaju još s nama koliko god to bilo moguće i nastavljamo hraniti stanovništvo”, poručio je Glavina.

Komentari