Đukanović na odmoru u Švicarskoj ‘spiskao’ 11 tisuća eura, sve platila Crna Gora: Tvrdi da je imao diplomatski sastanak

Foto: Damir Krajac/Cropix

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, zajedno sa suprugom i dvojicom službenika Uprave policije koji ga štite, boravio je od 30. prosinca do 7. siječnja u luksuznom hotelu “Grand Hotel des Bains Kempinski” u modernom švicarskom ljetovalištu. Ta vijest ne bi bila čudna da taj odmor, koji Đukanović naziva “poslovnim putom”, nije platila Crna Gora i to čak 11.000 eura.

Troškove osiguranja štićenih osoba snosi i inače snosi država, ali prilikom poslovnih putovanja.

“Od ukupnog iznosa 8931,42 eura odnosi se na hotelski smještaj, a troškovi dnevnica iznose 2209,20 eura”, navodi se u odgovorima MUP-a.

Na stranicama hotela stoji podatak da se za datume u kojima je Đukanović boravio, kraj 2022. i početak ove godine, najjeftiniji smještaj može naći za oko 1800 eura po noćenju u sobi od 25 četvornih metara, dok apartmani počinju od 2500 eura po noćenju do više od 13.000 eura za predsjednički apartman.



U ponudi hotela su i “rezidencije” koje se kreću već od 5000 eura za noć, a najskuplja je 20.000 eura. Također, na te datume nije moguće koristiti sobu kraće od sedam dana.

U imovinskoj kartici Đukanovića vidljivo je da je prijavljena plaća predsjednika oko 2200 eura mjesečno, dok njegova supruga Lidija prima nešto više od 900 eura.

Đukanović, koji je i čelnik Demokratske partije socijalista, otputovao je u Švicarsku 30. prosinca nakon radnog posjeta Istanbulu.

Uz obrazloženje da je imao “diplomatski sastanak”, on je iz najvećeg turskog grada odletio na sjever Italije, gdje se iskrcao, a Vladin avion vratio u Podgoricu.

“Vijestima” je ranije neslužbeno rečeno iz Vlade Crne Gore da je Đukanović tražio da avion leti na liniji Podgorica-Istanbul-Bergamo-Podgorica i da je u zahtjevu navedeno da je razlog diplomatski susret.

Kabinet predsjednika Crne Gore nije izvijestio javnost s kojim se diplomatom ili stranim dužnosnikom Đukanović navodno sastao u Bergamu ili bilo gdje u Italiji, piše Kurir.

 

Komentari