Dvoje zaposlenika Zagrebačke banke pozitivno na Covid–19

Davor Pongracic / CROPIX

Zagrebačka banka izvijestila je u ponedjeljak da je kod dvoje njezinih zaposlenika utvrđen pozitivan nalaz na Covid-19 te da su u skladu s uputama zdravstvenih institucija već zatvorili poslovnice u kojima su zaposleni te ih temeljito očistili i dezinficirali.

U priopćenju Zagrebačka banka navodi da je kod dvoje zaposlenika u nedjelju 22. ožujka 2020. utvrđen pozitivan nalaz na koronavirus. Dodaju da su s njima u stalnom kontaktu da bi im pružili svu moguću potporu te im žele brz oporavak.

“U skladu s uputama zdravstvenih institucija, već smo zatvorili poslovnice u kojima su zaposleni te ih temeljito očistili i dezinficirali. Kontaktirali smo sve naše zaposlenike koji su možda bili u bliskom i nedavnom kontaktu s pojedincima, savjetujući ih da 14 dana provedu u samoizolaciji i da slijede savjete zdravstvenih institucija”, ističu iz Banke.

Klijenti koji su nedavno posjetili poslovnice u kojima rade navedeni zaposlenici bit će kontaktirani prema uputama nadležnih tijela, dodaju.



U priopćenju podsjećaju da je Zagrebačka banka već ranije poduzela potrebne mjere kako bi zaštitila svoje klijente, istovremeno im neometano pružajući bankarske usluge. Banka je tako smanjila poslovna putovanja, zaposlenike potiče da koriste alternativna rješenja vezana za rad, poput rada od kuće dok je u neke poslovnice uvedeno skraćeno radno vrijeme ili su privremeno zatvorene.

Klijente koji trebaju njihove poslovnice upućuju na web stranicu , na kojima mogu pronaći detaljan popis svih poslovnica koje imaju izmijenjeno radno vrijeme ili su zatvorene te njihovu alternativu.

Kao preventivnu mjeru, Zagrebačka banka također je sve poslovnice, centre te ostala radna mjesta opskrbila setovima za zaštitu koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Također, navode da aktivno rade na tome da osiguraju funkcioniranje svih bankarskih usluga putem digitalnih kanala, a klijentima savjetuju da poslovnice posjećuju samo u slučaju nužde.

Komentari