Eksplodirala benzinska postaja: Jedna osoba poginula, sedam teško ozlijeđenih

Najmanje jedna osoba poginula je a više ih je ozlijeđeno u ponedjeljak u eksploziji benzinske crpke kod mjesta Zvornik u istočnoj Bosni.

Kako su prenijeli lokalni mediji, eksplozija se dogodila na benzinskoj crpki lanca “Nešković” kod sela Donji Šepak u blizini graničnog prijelaza između BiH i Srbije.

Policijskoj stanici Kozluk oko 10:40 dojavljena je informacija o eksploziji. Neslužbeno se doznaje da je do eksplozije došlo nakon što je automobil udario u aparat za istakanje ukapljenog plina, pišu Nezavisne novine. Jačina eksplozije bila je takva da je uništila veći dio zgrade i postrojenja. Oštećeno je i desetak automobila koji su bili u blizini eksplozije.

Avaz piše da je svjedok eksplozije vidio kad je automobil udario u cijev plinovoda. “Plin je počeo šištati, stvorila se dimna zavjesa. Radnici su počeli bježati. To je sve trajalo 40 minuta. Naišao je drugi automobil, vozač je turirao i ubrzo se začula jedna, a potom i druga eksplozija”, kazao je. Mediji su izvijestili kako je u eksploziji ozlijeđeno najmanje sedam osoba od kojih su neke u teškom stanju.



U bolnice u Zvorniku u BiH i Loznici u Srbiji neprestano pristižu voni ozlijeđeni pa bi njihov broj mogao biti znatno veći. Na teren su izašle hitne službe. Klix piše da ima više ozlijeđenih. Promet je magistralnim putem Zvornik – Bijeljina u prekidu. Vatrogasci su uspjeli lokalizirati požar, a policija je započela očevid kako bi utvrdila uzroke nesreće, prenosi Dnevnik.hr.

Komentari