EKSPLOZIJA U ZAGREBU Izbio požar u zgradi, ozlijeđena jedna osoba

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U stambenoj zgradi u Novom Zagrebu u Ulici Lanište došlo je do eksplozije zasad neutvrđene eksplozivne naprave. Pedesetak stanara izašlo je iz zgrade, jedna ženska osoba lakše je ozlijeđena, a nakon pružene prve pomoći prevezena je u Klinički bolnički centar Zagreb – Rebro. 

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je noćas u 02,22 sati dojavu o eksploziji na trećem katu stambene zgrade, nakon koje je došlo do manjeg požara. Jedan stan i lift su teško oštećeni, a manja oštećenja su i na nekoliko ulaznih vrata susjednih stanova.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici, vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb (11 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila), Hitna medicinska pomoć, ekipe Plinare i Vodoopskrbe i odvodnje te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Starije osobe i djeca zbrinuti su kod susjeda i prijatelja, za ostale će se kasnije riješiti zbrinjavanje. U tijeku je očevid i pregled zgrade zbog vidljivih oštećenja, izvijestio je Županijski centar 112 Zagreb, prenosi RTL.



Komentari