Emmanuel Macron pustio papu da ga čeka, kamere snimile njegovu reakciju: Nije mu baš bilo drago

Screenshot/Youtube

Papa Franjo nakratko je dopustio da ga svladaju frustracije tijekom vikenda kada je, čini se, izrazio ljutnju zbog toga što ga je francuski predsjednik Emmanuel Macron ostavio na čekanju.

Snimka emitirana na talijanskoj televiziji, dostupna i na društvenim mrežama, prikazuje papu (86) kako sam sjedi na stolcu u marseilleskoj Palais du Pharo uoči susreta između Svetoc oca i francuskog predsjednika.

Na snimci je papa izgledao sve uzrujaniji, oštro gledajući Macronovu praznu stolicu pokraj sebe u predsoblju i lupajući rukom po naslonu za ruke.

Video pogledajte OVDJE.



Nezadovoljan papa
Kamera je zumirala papino namršteno lice, sa zastavama Francuske, EU i Vatikana iza njega, dok je on izgledao sve više ljuto zobg toga što je ostavljen da čeka. Za to vrijeme papa je petljao s papinskim križem na prsima otkrivajući nezadovoljan izraz lice.

Na kraju, nakon više od minute i pol, papa ustaje sa svog mjesta i pozdravlja Macrona koji žustro ulazi u prostoriju. Nestao je svaki znak ljutnje kod Francisa dok se smiješi i rukuje s francuskim predsjednikom, piše Daily Mail.

No, ako je papa u trenutku mogao zaboraviti na incident, komentatori u Italiji potez Macrona dočekali su na nož.

Talijanski kolumnist Giuseppe De Lorenzo prekorio je “bezobraznog” Macrona u članku u nedjelju, ironično ga nazvavši Njegovim Veličanstvom Emmanuelom II.

‘Sramota za Macrona’
“Francuska, dom prosvjetiteljstva, do te mjere da si predsjednik Francuske Republike, Macro,n kojeg su godinama hvalili kao navodnog poznavatelja Europe, može sebi priuštiti da natjera gosta da čeka u predsoblju”, napisao je.

“I to ne bilo koji gospodin, nego papa Franjo, čovjek u određenim godinama, pred kojim je dugo putovanje i koji je također šef države.”.

Dodao je: “Nismo na razini Erdogana koji ubacuje Ursulu von der Leyen na sofu sa strane, ali smo blizu” Naslov De Lorenzova članka također je bio osuđujući: “Sramota za Macrona: Papa u predsoblju nije sekularizam, to je uvreda”, pisalo je.

Unatoč tome, svjedoci su izvijestili da su se papa Franjo i Macron “toplo” pozdravili, što je snimka i potvrdila.

Komentari