Emotivan susret hrvatskog ministra s hrvatskom zajednicom u Australiji: ‘Neizmjerno smo ponosni’

Foto: Instagram

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u petak, prvog dana posjeta Australiji, s hrvatskom zajednicom u Perthu, priopćio je MVEP.

Posjet Australiji započeo je susretom s hrvatskom zajednicom u Hrvatskom društvenom centru, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Zapadne Australije na čelu s predsjednikom Lukom Jurčevićem i Hrvatskog društvenog centra Zapadne Australije na čelu s predsjednikom Anthonyjem Sumichem.

Bili su prisutni i predstavnici lokalne vlasti Zapadne Australije, a među njima ministrica za vodu i mlade Simone McGurk i gradonačelnik Cockburna Logan Howlett.

Grlić Radman je čestitao uglednoj Hrvatskoj gospodarskoj komori Zapadne Australije koja 20 godina aktivno pridonosi razvoju suradnje u područjima trgovinskih ulaganja i gospodarske suradnje između Zapadne Australije i hrvatskog gospodarstva i industrije. Istaknuo je da je od velike važnosti Hrvatski društveni centar Zapadne Australije koji od 1977. njeguje hrvatsku kulturu, navodi se u priopćenju MVEP-a.



‘Neizmjerno smo ponosni’
Grlić Radman je naglasio da je “impresivno da se hrvatski jezik još uvijek aktivno uči i na drugom kraju svijeta što stvara osjećaj neizmjernog ponosa”.

Mladi Hrvati u Perthu nastavljaju učiti materinji jezik zahvaljujući Hrvatskom katoličkom centru Sv. Ana pod vodstvom vlč. Nikole Čabraje, koji ove godine obilježava 50 godina postojanja, a u okviru kojeg djeluje Hrvatska etnička škola, dodaje se u priopćenju.

Ministar je zahvalio članovima hrvatske zajednice na promicanju hrvatske kulture kroz hrvatsku folklornu grupu Zagreb i hrvatski folklorni ansambl Lado.

U obraćanju je istaknuo da je Hrvatska članica EU-a i NATO-a te u poslovnom, gospodarskom i političkom smislu stabilna, čime se otvaraju brojna vrata za nove investicije i poduzetništvo, a što već prepoznaju mnogi poslovni ljudi iz cijelog svijeta, pa tako i Australije, dodaje MVEP.

Komentari