Erdogan: Netanyahu više nije netko s kim možemo razgovarati

Foto: Twitter

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da prekida svaki kontakt s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom zbog izraelskih napada na pojas Gaze.

– Netanyahu više nije netko s kim možemo razgovarati. Prekrižili smo ga, rekao je Erdogan, prenose turska glasila.

Turski predsjednik koji se s Benjaminom Netanyahuom prvi put sastao u rujnu u New Yorku, izjavio je 25. listopada da otkazuje sve planove za put u Izrael, rekavši da ga je izraelski premijer “iskoristio”.

– Nećete naći nijednu drugu državu čija bi se vojska ponašala tako neljudski, istaknuo je govoreći o izraelskom odgovoru na krvavi napad Hamasa 7. listopada u kojemu je na izraelskoj strani poginulo 1400 ljudi, većinom civila.



Ministarstvo zdravstva palestinskog Hamasa priopćilo je da je 9.488 ljudi, među kojima 3.900 djece poginulo u pojasu Gaze od početka rata s Izraelom koji neprekidno bombardira to područje.

Erdogan je kazao da Turska ne prekida diplomatske veze s Izraelom.

Podsjetio je da je ravnatelj turske obavještajne službe (MIT) Ibrahim Kalin vodio napore Turske kako bi se rat zaustavio uz pomoć posredovanja.

– No po njegovim riječima, Netanyahu je glavni krivac za sukobe i “izgubio je potporu svojih građana”. Trebao bi se povući i prekinuti ovu situaciju, kazao je Erdogan.

Komentari