Erdut: Obilježena 32. godišnjica pogibije šest pripadnika 1. gardijske brigade “Tigrovi”

Foto: Facebook

Misom, a zatim i komemoracijom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 32. godišnjica pogibije šestero pripadnika 1. gardijske brigade “Tigrovi” u Erdutu.

Nastradali su kada je na njihov položaj u bivšem odmaralištu tvrtke Vodovod u Erdutu otvorena minobacačka paljba s teritorija Srbije. Bio je to, kako kažu svjedoci, iznenadan i mučki napad pod okriljem noći, prenosi HRT.

– Velikosrpska agresija odgovorna je ne samo za ovi naših šest junaka, nego i za sve žrtve u Domovinskom ratu na prostoru Hrvatske. Žalosti što ni danas, nakon 32 godine nitko nije odgovarao za taj masakr, za taj tragičan čin. Zna se kad je ispaljeno i tko. Mi smo ovdje da se njima zahvalimo, a politika neka radi svoje, ono što je trebala davno, rekao je predsjednik Udruge ratnih veterana 1. GBR “Tigrovi” Ilija Vučemilović Šimunović.

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Špiro Janović podsjetio je da se i dalje čeka gesta dobre volje od strane Republike Srbije, ne samo po pitanju ratnih zločina koji su se desili kao posljedica oružane borbe.



– I dalje nas boli potraga za našim poginulim i nestalima, naglasio je.

– Prisjećamo se žrtve onih koji su dali svoje živote, dali su najviše što su imali za Republiku Hrvatsku, njihova žrtva ne smije se nikad zaboraviti i ostat će trajni spomen nama koji živimo, naglasio je Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

Komentari