FOTO I VIDEO U Zagrebu održan skup podrške Ukrajini. Ukrajinski veleposlanik se rasplakao

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) i Zajednica Ukrajinaca Grada Zagreba organizirali su skup u znak podrške Ukrajini, žrtvi agresije od strane Rusije.

“HHO je odlučio pokrenuti skupove podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, i to iznad svega u Zagr ebu, u subotu u 12 sati. Uz to pozivamo čelnike gradova i županija, središta poput Pule, Dubrovnika, Osijeka, Splita ili Šibenika, da i oni na taj dan pokrenu akciju podrške Ukrajini”, rekao je Ivan Zvonimir Čičak novinarima u središnjici HHO-a u srijedu.

Skup podrške počeo je u 12 sati na Trgu bana Jelačiča. Organizatori planiraju uz hrvatsku i ukrajinsku himnu izvesti i jednu ukrajinsku pjesmu te čitati stihove ukrajinskog pjesnika Tarasa Ševčenka, prenosi N1.

Emotivan govor održao je ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilč koji se i rasplakao: “Danas stojim tu pred vama da kažem nekoliko bitnih riječi. Umjetnici, znanstvenici još raspravljaju o radu Edvarda Muncha, o njegovoj slici Krik. Čime je on bio izazvan? Možda ovim đavoljim činom koji se dogodio u Europi?”, govorio je Kirilč.



Komentari