FOTO Lepa Brena u Zagrebu na hit predstavi o svojoj karijeri: Dolazak dive nisu propustili ni Mesić, Maja Šuput i Tarik Filipović

Darko Tomas/Cropix

U Satiričkom kazalištu Kerempuh prikazana je gostujuća predstava “Lepa Brena Project” koja je izazvala velik interes.

Glumačku kremu u ovom komadu predvodi Jasna Đuričić, doajenka koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida” Jasmile Žbanić.

Uz nju, u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić. Glavni likovi su Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako međusobno, tako i s publikom, piše Jutarnji list.

image
Darko Tomas/Cropix

Naime, “Lepa Brena project” govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njezinu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano kroz jednu ženu, ali pet lica Lepe Brene koja se stapaju u zajedničku priču i poruku.



Jasna Đuričić u nedavnom intervjuu povodom predstave rekla nam je: “Lepa Brena je sjajna pop glazbenica, da je karijeru počela vani, bila bi u rangu Madonne i Lady Gage”.

image
Darko Tomas/Cropix

Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice, Vedrane Klepice.

– Predstava me dirnula, glumačka ekipa lijepo je pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati – izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.

image
Darko Tomas/Cropix

“Lepa Brena project”, u organizaciji kompanije Premier Media Group, nakon Zagreba bit će prikazana i u Rijeci.

Na predstavu su došće mnoge ličnosti iz javnog života poput Nikice Gabrića, oftalmologa i vlasnika Klinike Svjetlost, bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, glumca Tarika Filipovića i njegove supruge Lejle, glumice Ane Maras Harmander, glumca Dražena Čućeka, pjevačice i poduzetnice Maje Šuput i drugih.

image
Darko Tomas/Cropix

 

 

Komentari