FOTO Muškarci mole krunicu na Trgu bana Jelačića. Batarelo: Woke sekularisti su na aparatima

Foto: Vanesa Pandzic/Cropix

I prve prosinačke subote u mjesecu muškarci su došli na Trg bana Josipa Jelačića kako bi molili “mušku krunicu”.

Uz tristotinjak molitelja, po prvi put upriličeni su mini-prosvjedi, na kojima se okupilo devet građana s vjenčićima na glavi i ružama na podu ispred sebe, piše Večernji list.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Advent u Zagrebu ih je primorao na promjenu pozicije pa su sada bili smješteni na istočnom dijelu Jelačićeva trga i okrenuti su prema katedrali. Tik do njih s jedne i s druge strane nalazi se 50-ak žena, uglavnom njihovih supruga i majki, koje također mole krunicu.

“Woke sekularistička ekipa je vrlo tolerantna… kada se radi u njima, a kada katolički muževi mole KRUNICU onda su na aparatima i vrlo agresivni. Vrlo čudno, ali ne ćemo odustati, nema povlačenja, Bogu želimo i dati ćemo svu slavu i čast a ne gledati ljudske obzire i gluposti”, napisao je u petak Vice Batarelo u najavi subotnjeg okupljanja.



https://www.facebook.com/vice.batarelo/posts/10162540875297818

Udruga Domino izvijestila je da njihova Arijana Fridrih Lekić organizira participativni performans pod nazivom ‘Tiha misa’.

image
Vanesa Pandzic/Cropix

“‘Tiha misa’ je skupna intervencija umjetnice Arijane Lekić Fridrih koja nastaje kao reakcija paralelnu inicijativu ‘budimo muževni’, odnosno na nedavno intenziviranu re-tradicionalizaciju (navodno) sekularnog hrvatskog društva koju provode muškarci klečeći i moleći svake prve subote u mjesecu na glavnim trgovima raznih gradova u Hrvatskoj, uključujući i Zagreb”, priopćili su iz Udruge.

Komentari