FOTO Slovenci bijesni zbog cijena na Jadranu, prisjeo im vikend: ‘Ovo je upozorenje svima’

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Dugo toplo ljeto i turistička sezona kucaju na vrata, a neki su gosti iz našeg susjedstva i ove godine uranili na “vikend kupanje” i uživanje u morskom zraku. No, kako je u Lijepoj našoj došlo do tektonskih promjena po pitanju valute, gosti iz Slovenije su se kući vratili neugodno iznenađeni, pa čak i ljuti.

Kako doznaje slovenski portal Sobotainfo.com, Facebook “gori” od negativnih komentara zbog, kako navode, visokih cijena u Hrvatskoj. Ekipa je posebno ljuta u grupi “Kampiranje je zakon” gdje je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu, gdje je jedna Slovenka dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda platila 24 eura ili 180 kuna, za one koji se još uvijek nisu navikli na novu valutu.

‘Lignje nisu bile jadranske’
“Objavljujem ovo kao upozorenje da se još netko ne iznenadi kao mi jer cjenika nema nigdje!”, piše žena uz dokaz, a otkrila je i ime kampa.

https://www.facebook.com/primoz.novak.391/posts/10225823058256038



Javio se potom i poznati slovenski ugostitelj koji vodi lanac burger bara Lars & Sven. On je pak prije koji dan boravio u Umagu, gdje je porciju lignji platio čak 28 eura.

“Što je najgore, lignje uopće nisu bile jadranske”, ogorčeno će ugostitelj i dodaje da je “možda za Hrvatsku došlo vrijeme otriježnjenja”.

‘Ovo je bolesno’
Slovencima su osim sladoleda i liganja preskupe bile i palačinke s Nutellom čija cijena iznosi 6.50 eura po komadu na jednom štandu, a omililo im se nije ni pivo za 5.10 eura u jednom porečkom restoranu.

“Ovo je bolesno. Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom. Kakve li će tek biti cijene u glavnoj turističkoj sezoni”, upitali su se mnogi u grupi, piše Sobotainfo.com.

 

Komentari