FOTO Strašne posljedice nevremena u Čazmi: Šteta je ogromna, u sanaciji angažirano oko 400 vatrogasaca

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

Obilna kiša i olujni vjetar koji su u četvrtak popodne pogodili veći dio kontinentalne Hrvatske, naročito područje Čazme, prouzročili su velike štete, a u sanaciji nevremena angažirano je oko 400 vatrogasca sa 118 vozila, izvijestili su u petak iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Nevrijeme je najveće štete prouzrokovalo na području Bjevarsko-bilogorske županije, a najviše intervencija vatrogasci su imali na području Grubišnog Polja, Bereka i Čazme.

„Do sada smo imali 75 intervencija koje su većim dijelom tehničke intervencije, sanacije krovišta i ispumpavanje vode te uklanjanje zapreka. Na terenu je oko 80 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, a upućene su nam dodatne snage kao ispomoć“, rekao je županijski zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger.

image
Ranko Suvar/Cropix

Kiša i dalje stvara velike probleme, a da vatrogasci do daljnjega ostaju na terenu kako bi sanirali posljedice nevremena, ističe zapovjednik Heger.



Zbog jakog nevremena glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed za upućivanjem vatrogasaca i materijalno-tehničkih sredstava iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije, s ukupno 20 vatrogasaca i 7 vozila.

Disclocirani vatrogasci i vozila pomagat će kolegama na području Bjelovarsko-bilogorske županije do opoziva ili druge zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, navode iz HVZ-a.

Ranko Suvar/Cropix

Sanacija i u drugim županijama

Nevrijeme je prouročilo probleme i u drugim dijelovima Hrvatske pa su vatrogasci na području Grada Zagreba odradili 24 tehničke intervencije na kojima je ukupno sudjelovalo 98 vatrogasaca sa 28 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci su uklanjali stabla i grane, uklanjali zapreke, sanirali krovišta, izvlačili vozila te ispumpavali vodu, a slična je situacija i u Zagrebačkoj županiji gdje su zabilježene 34 tehničke intervencije u kojima je sudjelovalo 136 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom iz 37 postrojba.

Štete nevremena sanirale su se i na području Koprivničko-križevačke županije gdje je odrađeno 13 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila dok je na području Virovitičko-podravske županije u 12 intervencija sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila.

Prilikom jučerašnjeg obilaska čazmanskog područja, potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved zahvalio je vatrogascima na brzoj reakciji i angažmanu kojeg su pokazali u sanaciji posljedica ovog nevremena.

 

Komentari