FOTO Tajanstvene dame hrvatskih političara: Ne pojavljuju se u medijima i žive skromnim, obiteljskim životom

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Nije tajna da se i hrvatski političari s desnog spektra, baš poput ostalih kolega iz politike vole medijski eksponirati, no za razliku od desničara iz hrvatske političke arene, i njihove supruge se vole držati podalje od javnosti, baš kao što to čine i bolje polovice političara drugačijih ideologija. Unatoč tome, supruga poznatog Mostovca Nine Raspudića Marija Selak Raspudić uz bok s njime djeluje u Saboru kao zastupnica što dakako podrazumijeva i javne nastupe, piše Dnevno.hr

Tajanstvene supruge poznatih Mostovaca

Javno zato ne nastupa previše Pava Grmoja supruga Mostova aktivnog zastupnika Nikole Grmoje koja kao nastavnica engleskog jezika radi u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Metkoviću. Kao što se o gospođi Grmoja ne na previše tako se ni o njihovom braku ne zna puno, no poznato je da se par upoznao i zaljubio tijekom studija pa je tako ljubav iz studentskih dana prerasla u brak u kojem Grmoja i njegova Pava imaju jednu djevojčicu.

Foto: Facebook

Po uzoru na svojeg stranačkog kolegu ni šef Mosta Božo Petrov o svojoj supruzi ne otkriva previše, a i sama Maša Petrov drži se podalje od javnosti. Poznato je da su supružnici Petrov godinama u braku te da imaju troje djece. Supruga Bože Petrova privatno je posvećena mirnom i skladnom obiteljskom životu, a po zanimanju je učiteljica razredne nastave.



Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Ni HDZ-ove dame se ne eksponiraju previše

Kada je pak o HDZ-ovcima riječ njihov najpoznatiji predstavnik konzervativne, desne struje je zasigurno Ivan Anušić otac dvaju sinova i dviju kćeri koji je godinama u braku sa svojom drugom suprugom Mandicom, koja se u medijskom prostoru doslovce ne pojavljuje pa se stoga o njoj ne zna baš ništa. Prema podacima iz imovinske kartice gospođa Anušić zaposlena je u ZVG-u koji posluje na području Anušićeve općine Antunovac gdje zarađuje 862 eura mjesečno.

Foto: CROPIX / Vlado Kos / POOL

Među HDZ-ovim predstavnicima desnice valja spomenuti i dubrovačkog gradonačelnika Matu Frankovića čija se supruga Nikolina Franković uz njega često pojavljivala na nekim važnim, formalnim događanjima iako je i ovdje riječ o samozatajnoj i nenametljivoj ženi zaposlenoj u vrtiću u Mokošici gdje i živi zajedno sa suprugom i dvije kćeri. U Samoboru pak živi samozatajna Vera Vlaho supruga HDZ-ova bivšeg ministra Davora Ive Stiera. Zanimljivo je da je Vlaho šest godina starija od Stiera te da su zajedno svirali u tamburaškom zboru Bosna s Dragom Pilselom u sklopu hrvatskog vjerskog centra Sveti Nikola Tavelić u Argentini. Jedno je vrijeme Stierova supruga radila u diplomaciji, a zatim se zaposlila na Hrvatskom radiju.

Zekanović živi sa pet žena
Supruga bivšeg Suverenista Hrvoja Zekanovića ujedno je i majka triju kćeri, poznato je da se zove Tea te da je rođena Splićanka i diplomirana inženjerka prometa koja radi u pošti. ‘‘U pravu ste, živim s pet žena u kući. Naravno da im pomažem i radim sve kućanske poslove bez izuzetka. Mogu vam reći, koliko god se umorim bavljenjem politike, toliko se umorim i u tim poslovima. Ne postoji posao koji ja ne radim u kući. Čak ponekad i češće i intenzivnije od moje supruge koja isto ima zahtjevan posao i često je odsutna od kuće. Drugim riječima, u našem domaćinstvu nema podjele poslova. Svi rade sve’, kazao je Zekanović svojedobno u razgovoru za Večernji. O Sanji Penavi supruzi šefa Domovinskog pokreta Ivana Penave također se ne zna previše, poznato je da je ova majka dvoje djece zaposlena u Borovu, a Penava je svojedobno otkrio kako svo svoje slobodno vrijeme najradije provodi baš u društvu svoje supruge i djece.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Supruga Zlatka Hasanbegovića Lamija u medijima se ipak povremeno pojavljivala, a posebnu pažnju u njegovim ministarskim danima plijenilo je njeno prijateljstvo sa Lejlom Filipović suprugom poznatog glumca Tarika Filipovića s kojom je Lamija Hasanbegović surađivala u dućanu LD Store u Mesničkoj ulici. O poznanstvu s Hasanbegovićevom samozatajnom suprugom svojedobno je za Tportal govorio Tarik Filipović.”Suprugu ministra Hasanbegovića poznajem još od studentskih dana i dobra je prijateljica moje supruge”, rekao je tom prigodom popularni glumac te otkrio kako su supružnici Hasanbegović na njegove predstave dolazili i prije nego li je on postao ministar kulture.

 

”Svoje su karte za predstave u Kerempuhu, HNK-u i ostalim kazalištima plaćali sami, što sam zamjerio ministrovoj supruzi jer ja svoje prijatelje volim počastiti, a oni bi se uvijek javili tek nakon predstave”, otkrio je tada Tarik.

 

Komentari