(FOTO/VIDEO) VELIKI PROSVJED U ZAGREBU: Građani na nogama zbog novog prijedloga Zakona!

Foto: Otvoreno.hr

Na Markovom će se trgu u četvrtak točno u podne održati prosvjed protiv prijedloga Zakona o pomorskom dobru. Prosvjedovat će se od 12 do 15 sati, a nešto prije 12 sati prosvjednici su se počeli polako okupljati. Neki od njih došli su iz Pule u Zagreb.

”I nek je proklet ko mi te ote, rojena valo”, ”Nije ti ćaćino, a ni materino”, ”Ogradite li more, bit će nam još gore”, neki su od naziva na brojnim transparentima koje su prosvjednici donijeli.

 

Organizator prosvjeda je nicijativa ”Javno je dobro”, a okuplja druge udruge i građane oko ideje očuvanja i zaštite javnog i općeg dobra.



”Tražimo povlačenje ovog štetnog Prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama iz saborske procedure! Tražimo izradu novog Prijedloga ZPDLM koji će čuvati more i obalu, kojim će se osigurati 100% slobodan pristup svim plažama, koji neće ograničavati nikome boravak uz more, kojim se neće pokušavati privatizacija i koji će biti takav da pomorsko dobro ostane opće dobro, baš kako je bilo i do sad! Obala i more, 100% slobodno, 100% naše”, stoji u njihovom pozivu na prosvjed.

Dolazak na prosvjed najavili su i oporbeni saborski zastupnici.

Komentari