FOTO Zbraja se šteta nevremena u Hrvatskoj: U Karlovcu grom udario ženu

Foto: Cropix

Danas je područje Istre i Kvarnera zadesilo nestabilno vrijeme. Državni hidrometeorološki zavod je izdao narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za ovo područje, ali unatoč izazovima, značajnijih problema zasad nije bilo. Nekoliko pijavica je zabilježeno između Cresa i Istre, a jedna je snimljena kasnije tijekom dana kod Rovinja. Tri pijavice su također uočene oko Pule, što je izazvalo zabrinutost među lokalnim stanovnicima.

Iako je upozorenje na nevrijeme bilo na snazi, lokalne vlasti su priopćile da nije bilo ozbiljnijih problema, ali je i dalje ostala mogućnost iznenadnih pljuskova i lokalnih bujičnih i urbanih poplava.

Zagreb i Zagorje također Pogođeni
Nestabilno vrijeme nije zaobišlo ni unutrašnjost Hrvatske. Poslijepodne je nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, donoseći obilnu kišu i tuču u Zagorju. Ove nepogode prate snažni vjetrovi i električne oluje, što je izazvalo zabrinutost među građanima i vlastima.

Pijavica Pogodila Sisak
Nova prirodna nepogoda je pogodila područje Siska, ovaj puta Palanjek i Hrastelnicu. Stanovnici ovih naselja svjedoče da je pijavica prošla kroz njihova područja, odnoseći desetak krovova. U Hrastelnici je vjetar čak odnio cijeli krov sa zgrade, što je izazvalo ozbiljne štete.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba
Foto: Facebook

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović i zamjenik gradonačelnice i načelnik Stožera civilne zaštite Marko Krička odmah su reagirali na vijest i obišli oštećene kuće. Radovi na sanaciji su već u tijeku, a gradonačelnica je najavila materijalnu pomoć za pogođene, slično kao što je to učinjeno u drugim slučajevima prošle godine kada su pijavice poharale druga sela u regiji.

Može biti slika sljedećeg: zrakoplov, vjetrenjača i trava
Foto: Facebook

Ozlijeđena Osoba u Dugoj Resi
U Kampu Slapić u Dugoj Resi, ženska osoba je ozlijeđena uslijed udara groma. Nadležne službe su brzo intervenirale, i osoba je zbrinuta u OB Karlovac. Srećom, prema trenutno dostupnim informacijama, njezin život nije u opasnosti.

Tragedija na Lošinju
Nevrijeme je uzrokovalo i niz pomorskih nesreća i opasnih situacija za kupače na moru. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je da je jedna osoba preminula u Malom Lošinju na plaži Veli Žal nakon spašavanja iz mora. Nesretnog kupača, državljanina Republike Austrije, odnijelo je jako jugo s plaže Borik. Iako su ga drugi kupači izvukli iz mora i pozvana je hitna medicinska pomoć, nažalost, utvrđeno je da je preminuo.

Komentari