Francuska: Dvoje djece i jedna odrasla osoba ozlijeđeni u napadu nožem i dalje u kritičnom stanju

Foto: Guliver Image / Gerard Bottino/Ilustracija

Dvoje od četvero djece i jedna od dvije ozlijeđene odrasle osobe još uvijek su u kritičnom stanju u petak ujutro nakon napada nožem u parku u Francuskoj u četvrtak ujutro, javljaju francuski mediji.

Video zapisi koje su snimili lokalni stanovnici ponavljaju nekoliko minuta užasa.

Vrlo brzo nakon pokolja napadač je pobjegao, a za njim su se u potjeru dali čovjek koji je svjedočio krvoproliću i dva službenika gradske čistoće. Policija je odmah uhitila bjegunca, a jedan od njih je ispalio hitac koji je nenamjerno pogodio svjedoka na mjestu događaja, prema tužiteljici Annecyja Line Bonnet-Mathis.

Švedski dnevni list Aftonbladet piše kako je Sirijac (32) imao je stalnu dozvolu boravka u Švedskoj na temelju prava na azil. U međuvremenu je nekoliko puta zatražio švedsko državljanstvo, ali je svaki put odbijen. Posljednji zahtjev uputio je prošlog ljeta, no taj slučaj još nije riješen.



Tijekom napada na djecu u parku Sirijac je zazivao ime Isusa Krista.

Bivši francuski nogometaš Anthony Le Tallec na licu mjesta vidio je ljude koji su bježali.

“Bio sam iznenađen, ali sam nastavio dalje i vidio muškarca kako dolazi ispred mene. On je bio na travi. Policajci su bili iza njega nekih pet ili deset metara i nisu ga mogli sustići. Maknuo sam se s puta i vidio da ide ravno prema muškarcima i ženama i napada. Napao je starca, jednom ga je probo nožem. Policija je bila iza njega i nisu ga mogli stići”, rekao je Le Tallec.

Komentari