Fuchs zadovoljan s postotkom nastave uživo za vrijeme pandemije: U europskom vrhu smo

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da je Hrvatska u europskom vrhu po postoku sati održane nastave uživo te je izrazio zadovoljstvo što je tako zahtjevna školska godina uspješno organizirana. Također osvrnuo se i na situaciju u Vukovaru.

“Po tim podatcima o broju sati učenika provedenih u nastavi uživo sigurno smo u samom vrhu u Europi, ako nismo i najbolji”, rekao je Fuchs.

Što se tiče postotaka oni su sljedeći: od prvoga do četvrtoga razreda osnovne škole, 98 posto učenika pohađalo nastavu “licem u lice”, a nešto manje, odnosno 87 posto učenika viših razreda osnovne škole, te 71 posto srednjoškolaca, isključujući maturante kojih je čak 90 posto pohađalo nastavu uživo.

Situacija u Vukovaru

Što se tiče grada Vukovara i segregacijskih problema lopticu je prebacio na tamošnjeg gradonačelnika Ivana Penavu: Slušanje nastave samo na srpskom jeziku nije jedini primjer jer postoje škole koje izvode nastavne programe na jezicima drugih nacionalnih manjina, primjerice na češkom.”



“Pitanje je izvođenja nastave, a postoje A, B, i C model nastave koji biraju roditelji a mi nismo dobili prijedlog kako gradonačelnik Penava namjerava riješiti tu situaciju”

Zaista me interesira kako će u Vukovaru izraditi prijedlog izvođenja nastave u mješovitim razredima ako roditelji odluče da će njihovo dijete pratiti nastavu na materinskom jeziku. Neka nas gradonačelnik Penava iznenadi s konstruktivnim prijedlogom”, zaključio je Penava.

Komentari