GDJE VAM JE SADA ŠATOR? General nezadovoljan HDZ-om prozvao branitelje koji su imali osobnu korist od prosvjeda

Screenshot

General Željko Sačić, već jako dugo jasno i nedosmisleno ukazuje na svoje nezadovoljstvo politikom koju provodi HDZ kojem je braniteljski šator pred Ministarstvom branitelja pomogao pri dolasku na vlast.

Prosvjed koji je trajao 500 dana, a kojim se tražila ostavka tadašnjeg ministra branitelja Predraga Matića, rezultirao je kapitulacijom SDP-a i smjene vlasti te dolaskom Tome Medveda na čelo braniteljskog resora.

Obzirom da su među tadašnjim prosvjednicima bili Ante Deur (koji je nakon toga postao savjetnik bivše predsjednice), Tomo Medved (koji je postao ministar) i Josip Klemm (koji je je sa svojom zaštitarskom tvrtkom isposlovao angažman u samom ministarstvu), general Sačić sarkastično im se obratio:

“Baš me interesira jel’ ratne kolege i suborci Deur, Medvjed, Đakić, Brkić, Klem, Rojs i drugi razmišljaju o dekonzervaciji i montaži šatora u Zagrebu? Osobito na koju poziciju ga postaviti, Pantovčak ili Markov trg?”, objavio je Sačić i izazvao brojne komentare nezadovoljnih branitelja.



“Šator je bio zadnji čavao u lijes braniteljskog zajedništva jer je vođen politikom koja nije ni domoljubna ni suverena. Nakon njega “braniteljska riječ” vise nema nikakvu snagu jer se iskompromitirala kroz prihvaćanje svih politickih odluka od Istanbulske, Marakeša, odbijanje referenduma, skidanje ploče HOS-a i mnogih drugih. Oni koji su uletjeli u politiku na tragu šatora više ne dijele vrijednosti koje su u njemu zagovarali”, jedna je od reakcija hrvatskih branitelja.

Komentari