GENIJALNA IZJAVA PAVIĆ-ŠIMETIN: Test je zabavan, djeca rado čekaju rezultate

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, gostovala je na N1 televiziji, gdje je komentirala novu strategiju cijepljenja i testiranje učenika.

“Ne bi trebalo ni govoriti da je to nova strategija. Danas smo samo govorili o tome što možemo poboljšati”, kaže Pavić Šimetin na pitanje što je novo u strategiji. Zdravstvene ustanove su, dodaje, napravile lavovski posao.

Ona kaže kako starije građane koji se nisu cijepili želi motivirati na cijepljenje i cijepljenjem u kućama i drive in cijepljenjem. Na pitanje tko će raditi cijepljenje po kućama, Pavić Šimetin kaže kako to mogu raditi liječnici obiteljske medicine u kućnim posjetima te da se kroz mobilne timove želi postati dostupniji građanima.

Govoreći o rezultatima kampanje za cijepljenje, zamjenica ravnatelja HZJZ-a kaže kako, s obzirom na iskustva koja imamo s cijepljenjem inače, nismo ni mogli očekivati bolji odaziv od onoga koji imamo.



“Mislimo da nije moguće, da bi se ostvario obuhvat cijepljenja koji imaju neke druge zemlje, poput Portugala, a to je velika šteta za Hrvatsku jer s takvim zemljama takmičimo u turističkoj sezoni”, kaže.

“Ne očekujemo da bismo mogli imati odaziv na cijepljenje u tako velikim postotcima, ali još nekoliko postotaka bismo mogli”, govori.

O novom sloganu za testiranje učenika, kaže kako su htjeli napraviti kombinaciju činjenice da djeca stalno rade testove i reći istinu da to nije težak test. “On se vrlo rado provodi, zabavan je i djeca rado čekaju rezultat”, kaže Pavić Šimetin.

 

Komentari