GLAS: U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

U sjeni krize zbog epidemije koronavirusa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pokušava kroz osnivanje tvrtke Blok Kvatrić izvući 155 milijuna kuna vrijednosti iz Zagreba, ustvrdila je u ponedjeljak stranka GLAS.

Zagrebačka Gradska skupština na dnevnom redu ovotjedne sjednice ima i točku osnivanja tvrtke Blok Kvatrić, koja bi tobože trebala pokrenuti obnovu bloka Badel, dakle područja unutar Vlaške, Šubićeve, Martićeve, Derenčinove i Kvaternikovog trga, napominje GLAS u priopćenju.

Prema prijedlogu, Zagreb bi u tu tvrtku uložio svoje nekretnine u ukupnoj vrijednosti 155 milijuna kuna, a radi se o zemljištima i zgradama unutar tog bloka.

U drugom koraku bio bi raspisan javni poziv za povećanje temeljnog kapitala kroz privatnog partnera. Ideja je da na kraju poslovni udjel Zagreba u toj tvrtki bude 49 posto, a udjel novog partnera 51 posto.



Pod plaštom korone i drugih tema kojima se javnost bavi, Bandić opet planira sumnjivi projekt po modelu propalog “zagrebačkog Manhattana“.

O bloku Badel raspravlja se već pola stoljeća, a nakon što ga punih 20 godina nije uspio niti dotaknuti, Bandić sada, pred sam kraj mandata, po isprobanom receptu želi 155 milijuna kuna vrijednosti koja pripada Zagrepčanima izvući i prebaciti nekome, javnosti za sada nepoznatome, tvrdi GLAS.

Blok Badel je pravi simbol Bandićeve ere vladanja Zagrebom – prvo pretvoren u ruševinu nebrigom, nemarom i neznanjem, a onda izgubljen u nečijim privatnim rukama kroz sumnjive natječaje, kaže se u priopćenju.

Komentari