Glavašević: Zločini Hamasa su ekvivalent zvjerstvima iz Domovinskog rata

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski zastupnik Bojan Glavašević javio se u program N1 televizije iz Jeruzalema gdje je u posjetu izraelskom parlamentu.

“Današnji dan započinjemo sastankom sa izraelskim parlamentarkama i parlamentarcima, kasnije ćemo u danu imati brifinge u izraelskom ministarstvu obrane. Ovo je jedna vrlo šokirana nacija. Ono što se dogodilo u kibucima i na svim mjestima gdje su zločini počinjeni. U jednom je danu ubijeno 1400 civila”, rekao je saborski zastupnik Bojan Glavašević te dodao: “Brutalnost zločina je bila ekvivalentna nekim zvjerstvima iz Domovinskog rata”.

On navodi da se Izrael ima pravo braniti, ali je jako bitno kako to radi.

‘Je li doista potrebno u jednoj od najmodernijih vojsci svijeta koristiti forforne bombe?‘



“Je li doista potrebno u jednoj od najmodernijih vojsci svijeta koristiti fosforne bombe? Ima mnogo toga za reći političkom vodstvu Izraela, ali mislim da su Izraelci jako svjesni situacije. Imao sam priliku razgovarati s obiteljima talaca i bili su jako kritični prema vladi Benjamina Netanayahua. Oni smatraju da odmazda nije trebala biti prioritet nego vraćanje otetih ljudi”, kazao je.

Također, objašnjava kako su palestinski civili između čekića i nakovnja.

“S jedne strane je Hamas koji ih koristi kao živi štit, a s druge strane je izraleska odmazda. Imat ćemo priliku razgovarati s organizacijama civilnog društva koje djeluju u Gazi, barem neka varijanta insajderske priče iz Gaze. Čini mi se da svako navijačko ponašanje i stav je u svakom slučaju neprimjeren”, zaključio je Glavašević.

Komentari