Glavni tajnik DP-a proziva: Možemo i Plenkovićev HDZ vode identičnu politiku uvoza migranata

Foto: Domovinski pokret

Glavni tajnik Domovinskog pokreta, Josip Dabro, uputio je poziv na sučeljavanje glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću nakon njegove reakcije na kaznenu prijavu Domovinskog pokreta protiv predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Dabro negoduje što Katičić u izjavi spominje Domovinski pokret u istoj rečenici s Možemo.

“Tom naizgled ironičnom i sarkastičnom doskočicom, uvredljivom usporedbom, kolega glavni tajniče, otkrivate baš ono što pokušavate sakriti. Možemo i Plenkovićev HDZ vode istu, potpuno istu, identičnu migrantsku politiku uvoza migranata mimo graničnih prijelaza, kao da Hrvatske državne granice ne postoje”, piše u otvorenom pismu te Katičića poziva da prati objave na stranici Stop migrantskoj invaziji na kojoj će, tvrdi, razotkriti pravu istinu o razornoj politici, koju još uvijek vodi Andrej Plenković.

“Kao što Vam je dobro poznato i jasno, niti jedan jedini tzv. migrant, od njih 68.500 koje je Vlada Andreja Plenkovića pustila u Hrvatsku samo 2023. godine, ne bi mogao ući u Hrvatsku da Andrej Plenković svjesno i namjerno ne krši Zakon o nadzoru državne granice, a kamoli biti nagrađen davanjem azila, i sve to bez ikakve sigurnosne provjere! Niti jedan jedini! Zar i Vi osobno, sada kada znate sve, podržavate pretvaranje Hrvatske u zemlju kaosa i terora, podržavate li i dalje, Vi osobno, da bilo tko, a kamoli predsjednik Vlade krši Hrvatske zakone?”, pita nadalje Katičića.

dabro_mujkic-2-250221.jpg
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Dabro: Ovo je razlog zašto smo prijavili Plenkovića

U nevjerici je kako je Domovinski pokret, iz kojeg su takvog kršitelja Zakona u nadzoru državne granice kazneno prijavili, stavljen u istu rečenicu s Plenkovićevim partnerima u provođenju zajedničke tzv. ”migrantske politike”. Javno ga poziva da nađe razliku u migrantskoj politici Možemo i Plenkovićevog HDZ-a.



“Vi zajedno provodite politiku ”zelene granice”, a to je granica koje nema! Kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića podignuli smo zbog najtežeg ugrožavanja nacionalne sigurnosti, najtežeg zamislivog ugrožavanja nacionalnih interesa, zbog provođenja sustavne tzv. ”migrantske politike” koja ruši temelje hrvatske državnosti! Kada bi mu svi zajedno dopustili da nastavi provoditi tu duboku antihrvatsku ”migrantsku politiku”, Hrvatska već za desetak godina ne bi bila hrvatska Hrvatska, ne bi bila ni lijepa, ni naša, g. Katičić! Što Vam tu nije jasno? Tu ne treba ‘viša matematika’! Uzmite običnu, suhu olovku i papir, zbrojite i pomnožite s brojem godina, i sve, baš sve će Vam biti jasno! Ako vam nije jasno o čemu Vam pišem, pogledajte u što su se pretvorile nekad najsigurnije države, Švedska, dijelovi Francuske, Njemačke, Danske, Nizozemske… Želite li to uistinu svojoj djeci? Da naše kćeri i sinovi ne budu sigurni u svojoj vlastitoj zemlji? Da se boje napada, silovanja ili ne daj Bože, terorizma? Ja to ne želim svojoj djeci, kolega glavni tajniče! A Vi?”, pitao ga je.

sabor7-010224.jpg
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Katičića pozvao na sučeljavanje

Katičića je pozvao na javno sučeljavanje na temu kaznene politike protiv Andreja Plenkovića, ali i na sve druge političke teme koje žele. Dodaje, neka izabere mjesto i vrijeme i rado će se odazvati. Pozvao ga je i da još jednom pročitao kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića i te da sam sebi odgovori na jednostavno pitanje.

“Volim li ja svoju djecu ili više volim Plenkovića? Ako Vam za odgovor na ovo teško pitanje, za Vas i još neke u vodstvu HDZ-a treba pomoć, predlažem Vam da ne zovete nacerenog ”Jockera”, nego da pitate one koje Plenkovićev HDZ drži samo statistima, ”publikom”, svoju obitelj,
svoje susjede i prijatelje – da pitate hrvatski narod! Pitajte ih, jer ih očito, niti pitate, niti slušate! Mi sasvim jasno poručujemo hrvatskom narodu – ne slušajte one koji ne slušaju vas”, zaključuje.

Penava je nastavio napade na premijera: ‘Plenković je groznija kopija Ive Sanadera’

 

Komentari