Goran Hanžek objavio kandidaturu za predsjednika zagrebačkog HDZ-a

Facebook

Glavni tajnik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman“ Gordan Hanžek istaknuo je, danas poslijepodne, u prostorijama Gradskog odbora HDZ-a Zagreb kandidaturu za predsjednika zagrebačkih hadezeovaca.

Hanžek je po struci diplomirani inženjer građevinarstva i završio je poslijediplomski specijalistički studij “Upravljanje gradom“ na Sveučilištu u Zagrebu. Od 1997. do 2005. bio je zamjenik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju Grada.

Trenutno obnaša dužnost savjetnika u Gradskoj upravi Grada za izgradnju objekata visokogradnje. Kao utemeljitelj sudjelovao je u osnivanju HDZ-a na Črnomercu, a prva stranačka dužnost 1990. bila mu je tajnik ogranka Šestinski Dol – Vrhovec.

Osnivač je i prvi predsjednik zagrebačke Mladeži HDZ-a, a 90-ih je bio i predsjednik Područnog odbora HDZ-a Črnomerec. Hanžek je u ovim unutarstranačkim izborima u Zagrebu bio operativni koordinator tima Andreja Plenkovića za najuže vodstvo stranke.



Hanžek glasi kao unutarstranački oponent sadašnjem vodstvu gradske organizacije te smatra da je potreban potpuni zaokret u načinu vođenja organizacije u Zagrebu. Smatra da zagrebački HDZ u zadnjih 20 godina kontinuirano ostvaruje sve lošije rezultate, na zadnjim lokalnim izborima 2017. lista HDZ-a dobila je jedva 12% glasova.

Stava je da je stranka u gradu neprepoznatljiva i kao takva ne korespondira s građanima i njihovim potrebama, a što je nužno promijeniti i uskladiti djelovanje sa politikom hrvatske Vlade, piše Večernji.

Komentari