Gotovac i Herman u Dnevniku komentirali aktualnu političku situaciju u Zagrebu

Foto: Dnevnik HRT

Aktualnu političku i gospodarsku situaciju u Zagrebu u komentirali su u HTV-ovom središnjem Dnevniku čelni ljudi zagrebačkih organizacija SDP-a i HDZ-a Viktor Gotovac i Mislav Herman. Stav SDP-a je da se gradska plinska infrastruktura ne prodaje. Može li SDP promijeniti mišljenje? Predsjednik zagrebačkog SDP- a Viktor Gotovac rekao je kako su stavovi zagrebačkog SDP-a idejni, politički i na neki način ideološki. Predsjednik HDZ-a Grada Zagreba dr. Mislav Herman naglasio je ako bi prodaja Plinare bila u interesu građana, onda će zagrebački HDZ razmotriti tu mogućnost.

– O tome smo zauzeli svoj stav u pitanju komunalne infrastrukture, poručio je Gotovac. U posljednje vrijeme puno se priča o energentima, Gotovac ističe kako bi bilo dobro da građani Zagreba, plin, kao jedan od važnijih energenata, imaju u svojim rukama.

– Ne vidim zašto bi se rješavali toga, naravno, razgovori su u tijeku. U politici nema ultimatuma, jer to uvijek ne vodi dobrom rješenju, dodao je predsjednik zagrebačkog SDP-a.

– Ali postoji stav, postoji ideja, postoji ideologija naše organizacije da to treba ostati građanima grada Zagreba, naglasio je.



Postoje dvije plinare i sada se treba utvrditi stanje i tražiti najbolji scenarij, te će sve to voditi jednom konačnom rješenju.

– Svi mi u politici u konačnici imamo neku političku razliku, mi ćemo se oko 95 pitanja složiti, ali postoji pet koji nas razlikuju. Oko tih pet možemo razgovarati i vidjeti koje je za nas politički mudrije i najvažnije, istaknuo je Gotovac.

Predsjednik HDZ-a Grada Zagreba dr. Mislav Herman naglasio je ako bi prodaja Plinare bila u interesu građana, onda će zagrebački HDZ razmotriti tu mogućnost.

– Ono što je važno naglasiti da je sve još na nivou špekulacija, još nemamo nikakve službene podatke u smislu nekakve ponude, cijene. Tako kada to dođe na stol, ako dođe na stol, onda ćemo mi o tome razgovarati i tu opciju ćemo razmotriti, poručio je Herman.

 

Komentari