Gotovo je! Plenković smijenio Davora Filipovića

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je razriješio ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića. I Jurica Lovrinčević tako prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra, doznaje Večernji list.

Podsjetimo, Nacional je jutros objavio transkripte razgovora Lovrinčevića i novinara Mreže TV Marina Vlahovića u kojem za sebe traži pola iznosa kojeg je dao za oglašavanje državnih tvrtki.

Iz Vlade su se oglasili o smjeni ministra Filipovića

“Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je potpisao Rješenje o razrješenju ministra gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Davora Filipovića. Time ujedno Jurica Lovrinčević prestaje biti posebni savjetnik u kabinetu ministra



Također, danas je održana 270. (telefonska) sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je Jurica Lovrinčević razriješen svih dužnosti na koje ga je imenovala Vlada: dužnosti člana Kriznog tima za Plan intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske i dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je stavljena izvan snage Odluka o ovlasti za zastupanje Vlade u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije”, stoji u priopćenju.

O novoj velikoj aferi oglasio se i USKOK. Kratko su poručili da istražuju Filipovićevog savjetnika Juricu Lovrinčevića.

“Povodom brojnih novinskih upita vezanih za postupanje na temelju teksta objavljenog u današnjem Nacionalu, u kojem su iznesene sumnje na počinjenje koruptivnih kaznenih djela, potvrđujemo provođenje izvida u predmetnom slučaju.

USKOK će nakon pribavljanja potrebnih podataka i razmatranja svih relevantnih okolnosti, pravovremeno obavijestiti javnost o daljnjem postupanju”, priopćio je USKOK.

 

Komentari