Gradonačelnik Gospića prekinuo politiku ispričavanja, osuđivanja i viktimizacije: Zašto bih ja to osuđivao, zašto to ne bi bila sloboda govora?

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U Gospiću je osvanuo grafit s nacrtanim vješalima i prezimenom Pupovac, a komentirali su ga župan i gradonačelnik.

Ličko-senjski župan Ernest Petry iz HDZ-a grafit je osudio i ocijenio govorom mržnje, a gradonačelnik Gospića Karlo Starčević iz HSP-a ustvrdio je kako ne ne vidi razlog za osudu.

Grafit je u međuvremenu prebojan te se više ne vidi.

Župan Ernest Petry rekao je da osuđuje svaki govor mržnje te kako smatra da je “došlo vrijeme da se vodi briga o gospodarskom razvoju Like i cijele županije, a ne da se vrijeđamo po bilo kojoj osnovi”.



Nije mu poznato tko je to učinio, ali smatra da “takva djela proizlaze iz ideja osoba koje ne gledaju na bolju budućnost županije i Hrvatske kao zemlje članice Europske unije”.

Foto: Novosti

‘Fućka mi se za Jugoslaviju’

No, gradonačelnik Starčević jasno je dao novinarima do znanja koliko mu je dosta politike ispričavanja i osuđivanja te konstantne viktimizacije u narativu Milorada Pupovca te stranaka i udruga u njegovom krugu.

“Nisam u Gospiću. Zbog čega bih ja to osuđivao, nešto o čemu pojma nemam? Tako se osuđivalo u Jugoslaviji, fućka mi se za Jugoslaviju”, rekao je.

“Zašto to ne bi bila i sloboda govora?”, upitao je Starčević.

“Ne zanima me to, nisam vidio, ja nisam policajac. Ako je negdje netko objesio Milorada Pupovca, onda zna i zašto, onda je tu i policija da vidi zašto ga je objesio, koji je problem. Ja ne mogu biti izvršitelj nekakve pravde samo zato što sam gradonačelnik”, rekao je Starčević.

‘Do podne u koaliciji, a poslije u ratu’

Na primjedbu da je župan Petry osudio grafit kao govor mržnje, Starčević je rekao:

“Možda je čak i on to napravio. Oni su do podne u koaliciji, HDZ i Pupovac, a popodne u ratu, kako im je potrebno.”

Komentari