‘GRADSKA VLAST PADA U PONOR’ Maja Sever žestoko napala Možemo: ‘Možete mi pisati da sam HDZ, da sam Milan Bandić…’

Foto: Davor Pongračić/Cropix

Novinarka Maja Sever na društvenim mrežama prokomentirala je situaciju u gradu Zagrebu, gdje radnici Čistoće već nekoliko dana štrajkaju.

“Ovo padanje u ponor gradske vlasti je kao na nekom filmu. Koliko moraš biti nesvjestan situacije da napadaš radnike Čistoće s visinom njihove plaće? I onda ti još odgovore s objavom platne liste. Možete mi pisati da sam HDZ, da sam Milan Bandić… možete pisati što god hoćete, ali ne mogu ljudi dobiti otkaz zbog tri vreće u krivom kamionu. Potpuno nebitno je li lijeva ili desna vlast”, napisala je Sever na Fejsu, gdje su se mnogi komentatori složili s njom.

“Majo, u pravu si, ljudski i sindikalno, u ovoj priči je previše iracionalnosti. I loših poruka. Nije dobro u ovoj situaciji ni prijetiti svim radnicima otkazom – kada se ionako ne može naći radnike za taj posao. Trebalo bi ozbiljno spustiti tenzije”, odgovorio joj je Viktor Gotovac, bivši čelnik zagrebačkog SDP-a.

https://www.facebook.com/maja.sever/posts/10229887126785126



Podsjetimo, štrajk radnika zagrebačke Čistoće nastavljen je i u utorak. Radnici traže povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače Čistoće, a dok to Uprava Zagrebačkog holdinga ne prihvati, neće se vratiti na posao i odvoziti otpad u gradu.

“Štrajk se nastavlja. Radnici su svi u Čistoći od ranoga jutra kao jedan. I dalje ostaju ovdje dok im se netko ne obrati, odnosno dok im se ne ispune zahtjevi. Očekuju da im se obrati gradonačelnik Tomislav Tomašević ili članovi Uprave Zagrebačkog holdinga”, izjavila je Hini predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb Mirjana Kaltak.

Istaknula je da radnici Čistoće traže povećanje koeficijenata, da se najnižoj grupi složenosti poveća koeficijent na 1,8, a vozačima na 2,4. Kaltak je podsjetila da je Uprava Zagrebačkog holdinga u ponedjeljak pristala na pet od njihovih 11 zahtjeva, a radnici, kao uvjet povratka na posao, traže beskompromisno povećanje tih koeficijenata.

Dodatno, radnici su ogorčeni i zbog izjave šefa Čistoće Davora Vića da je prosjek plaće komunalnog radnika 990 eura, a 1240 za vozača. Radnici, naime, tvrde da taj posao obavljaju za znatno nižu plaću.

Komentari