Grbin: HEP je u posljednjih nekoliko mjeseci dokapitaliziran novcem hrvatskih građana

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Peđa Grbin (SDP) je istaknuo da je Andrej Plenković odgovoran što je Frane Barbarić na čelu HEP-a, a Davor Filipović na čelu Ministarstva gospodarstva. Andrej Plenković. To su trgovačko društvo i institucija u sastavu Republike Hrvatske i odgovoran je onaj tko je na čelu piramide, a to je Plenković.

– Gubimo stotine tisuće eura dnevno zato što se plin koji se morao kupovati po 47 eura u određenim trenucima prodaje i za jedan cent. HEP je u posljednjih nekoliko mjeseci dokapitaliziran novcem hrvatskih građana, Hrvatska je dala jamstvo za kredite i taj novac ide negdje, a oni odbijaju otkriti u čije džepove se to prelijeva, naglasio je.

Zatražio je da se objavi tko je kupovao plin debelo ispod cijene. HEP i Ministarstvo međusobno prebacuju odgovornost, što je shizofreno jer nitko ne zna što se trenutačno događa, a odgovoran je Andrej Plenković, koji s jedne strane Barbarića, a s druge Filipovića drži na pozicijama na kojima su jedino u stanju napraviti štetu.

– Ovdje je riječ o nesposobnosti, a je li i nešto više, to ćemo znati kada napokon dobijemo podatke o tome tko je po nižim cijenama kupovao plin, istaknuo je.



Komentari