Grbin odgovorio na Plenkovićev napad: ‘Hrvatska u ovom trenutku treba oslobođenje od lopovluka’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U središnjici SDP-a drugi se put ovaj tjedan okupio stranački vrh, a nakon toga je predsjednik stranke Peđa Grbin dao izjavu za medije u kojoj je odgovorio na izjave predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Kada nada za pobjedu postaje sve manja – onda se dovodi u pitanje predsjednik stranke. Situacija je to koju smo već bezbroj puta vidjeli. Tako su već anonimni izvori putem pojedinih medija počeli slati poruke Peđi Grbinu kako je vrijeme da ode.

U ovome trenutku te poruke, ti probni baloni, nisu naišli na plodno tlo, i to iz jednog razloga – europski izbori i to je razdoblje u kojemu treba sačuvati mir u stranci. To je ujedno jednoglasna odluka današnjega Predsjedništva, nema postavljanja pitanja o stranačkom vodstvu dok europski izbori ne prođu, dok se rezultati ne objave. Do tada nema unutarstranačkih izbora. A onda, ovisno o tim rezultatima, bit će poznat i rok trajanja Peđe Grbina kao predsjednika stranke.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Hrvatska u ovom trenutku treba oslobođenje od lopovluka’

Predsjednik HDZ-a lijevu oporbu, za koju je ustvrdio da je teško poražena, prozvao je licemjernom i korumpiranom te najavio da će svaki dan govoriti o tome.



– I danas smo slušali kako za lopovluk nije kriv onaj koji krade, nego onaj koji o lopovluku govori i piše. Dakle nije kriv HDZ i HDZ-ovci što su krali, već mi iz dojučerašnje oporbe i vi iz medija koji ste se drznuli o tome govoriti. Hrvatska u ovom trenutku treba oslobođenje od lopovluka, od čovjeka kojem je, čini mi se nakon ovog današnjeg, potrebna pomoć nekog poput Bože Petrova, Renate Sabljar-Dračevac, Ivane Kekin ili njegovog stranačkog kolege Ćelića, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

– Hrvatskoj je potrebno da može početi funkcionirati kao normalna država, istaknuo je čelnik SDP-s.

Plenković tvrdi da se HDZ snažno bori protiv korupcije: ‘Institucije kaznenog progona su van našeg utjecaja’

Komentari