Grčić tvrdi da je napravljena ogromna greška prilikom izračuna indeksa razvijenosti

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Saborski zastupnik Branko Grčić (Klub SDP-a) pozvao je u četvrtak na revidiranje indeksa razvijenosti prema kojem od ukupno 556 lokalnih jedinica njih 270 mijenja status.

Početkom siječnja je objavljena odluka o novom razvrstavanju prema kojoj, smatra Grčić, je napravljena ogromna greška prilikom izračuna indeksa razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Od ukupno 556 jedinica, njih 270 mijenja status, iz više kategorije spušta se u nižu kategoriju razvijenosti.

„Sasvim čudno tako se primjerice Petrinja našla među razvijenim jedinicama”, kazao je Grčić u slobodnom govoru i pozvao resorno ministarstvo da napravi ponovni izračun i donose novu odluku o razvrstavanju.



Foto: Damjan Tadic/Cropix

Nedostatak logopeda u Hrvatskoj

Prema indeksu razvijenosti određuje se potpora i razvoja pomoć lokalnim jedinicama, primjerice financiranje dječjih vrtića, a na temelju tog indeksa određuju se i bodovi za vrednovanje europskih projekata, pojasnio je zastupnik SDP-a.

c (Klub Socijaldemokrati) ukazala je na nedostatak logopeda u Hrvatskoj te podsjetila na obećanje Vlade da će donijeti zakon o logopedskoj djelatnosti.

Potražnja za logopedima je eksplodirala, terapija kod logopeda čeka se do dvije godine, stvoren je nered na tržištu a udruge i struka čekaju već 12 godina, kazala je.

Oporba o imigracijskoj politici: ‘Vlada uvozom stranih radnika ruši cijenu rada domaćih’

Komentari