Grlić Radman otkrio što očekuje od novog predsjednika Crne Gore: “To je u interesu te zemlje”

Biljana Blivajs / CROPIX

Hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman očekuje da će se novi crnogorski predsjednik Jakov Milatović, budući da obećava ulazak u EU u svom mandatu, još snažnije založiti za europski put Crne Gore.

Šef hrvatske diplomacije uoči sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a rekao je da su izbori u Crnoj Gori protekli mirno te da će se sad vidjeti hoće li novi predsjednik ispuniti predizborna obećanja.

“Očekujemo da Crna Gora nastavi proeuropski put”, rekao je Grlić Radman pa dodao da je Hrvatska oduvijek podržavala neovisnost i suverenost te zemlje. “Očekujemo od novog predsjednika da se još snažnije založi za nastavak pregovora s Europskom unijom”, nastavio je hrvatski ministar, “jer se dvije godine nije ništa napravilo po tom pitanju”.

Posljednje pregovaračko poglavlje Crna Gora je otvorila još u vrijeme hrvatskog predsjedanja EU-om u prvoj polovici 2020. godine. Grlić Radman je zaključio da nastavak europskog puta, za koji se Crna Gora opredijelila, očekuje i međunarodna zajednica. “To je u interesu te zemlje”, kazao je.



Jakov Milatović, čelnik pokreta Europa sad, u nedjelju je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio dosadašnjeg predsjednika, čelnika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića. Milatović je u svojem prvom obraćanju nakon pobjede obećao da će uvesti Crnu Goru u Europsku uniju u vrijeme svog mandata.

Komentari