Grlić Radman: Scene iz Atene su sjena na sve briljantno u hrvatskom sportu

Goran Mehkek/Cropix

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u utorak da je nasilje između hrvatskih i grčkih navijača u Ateni u kojem je poginula jedna osoba “sjena na sve ono briljantno” ostvareno u hrvatskom sportu.

U sukobima između navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a u noći na utorak nožem je izboden grčki navijač. Još šest osoba je ozlijeđeno u nasilju uoči prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za grupnu fazu nogometne Lige prvaka koja se trebala održati u utorak navečer na stadionu AEK-a u predgrađu Atene.

Takvi izgredi i nasilničko ponašanje “nisu u duhu sporta. Ovo je sjena na sve ono briljantno što je u hrvatskom sportu ostvareno”, rekao je Grlić Radman novinarima.

“Izrazio sam sućut i žaljenje zbog takvih izgreda i nasilničkog ponašanje koje je imalo nažalost za posljedicu da je jedna osoba smrtno stradala a druga, maloljetna nalazi se u kritičnom stanju”, kazao je nakon susreta sa slovenskom kolegicom u Donjoj Bistrici, slovenskom mjestu koje je posjetio povodom nezapamćenih poplava.



Grčka policija uhitila je 98 osoba, uključujući 84 hrvatskih državljana. Budući da istraga još traje “ne možemo dobiti daljnje službene informacije od grčih vlasti”, rekao je ministar, dodajući da je hrvatsko veleposlanstvo aktivno uključeno u cijeli slučaj.

Komentari