Grlić Radman u posjetu Turskoj: Osigurao tursku potporu za pristupanje OECD-u

Foto: X

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je u službenom posjetu Turskoj učvrstio potporu za pristupanje Hrvatske OECD-u i izrazio zadovoljstvo što je robna razmjena dviju zemalja premašila milijardu dolara.

Ministar Grlić Radman zahvalio je turskom kolegi Hakanu Fidanu na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj na putu pristupanja OECD-u, jednom od hrvatskih vanjskopolitičkih prioriteta. Dvije zemlje gaje tradicionalno dobre političke odnose, kaže se u priopćenju MVEP-a objavljenom nakon sastanka u Ankari.

Grlić Radman rekao je da Turska kao kandidatkinja za članstvo u EU ostaje ključan partner Unije i ponovio da će se Hrvatska nastaviti zalagati za konstruktivan dijalog i suradnju EU-a s Turskom. Dvojica šefova diplomacije i potvrdila nastavak suradnje u trilaterali Hrvatska – Turska – BiH.

Trgovinska zamjena u 2022. premašila milijardu dolara

Grlić Radman i Fidan istaknuli su i stalni rast trgovinske razmjene, koja je u 2022. prvi put premašila milijardu američkih dolara, a preliminarni podaci za 2023. pokazuju nastavak tog pozitivnog trenda.

Most najavio kaznenu prijavu protiv zamjenice guvernera HNB-a, evo koji je razlog

Grlić Radman je pozdravio i napore Turske u upravljanju migracijama i zbrinjavanju velikog broja izbjeglica te upoznao ministra s naporima koje čini Hrvatska u sprječavanju ilegalnih migracija. Hrvatski šef diplomacije u srijedu će posjetiti školu obnovljenu hrvatskom donacijom u potresom pogođenoj pokrajini Adiyaman.

Komentari